MALI O ER SRBIJI: To je slika i prilika napretka i uspeha naše zemlje (FOTO/VIDEO)

Tanjug

26. 10. 2023. u 22:23

U MUZEJU savremene umetnosti u Beogradu svečano je obeležen jubilej - 10 godina postojanja naše nacionalne aviokompanije Er Srbija.

МАЛИ О ЕР СРБИЈИ: То је слика и прилика напретка и успеха наше земље (ФОТО/ВИДЕО)

Foto I. Marinković

Ministar finasija Siniša Mali rekao je da je Er Srbija simbol uspeha, napretka i promena koje su se u Srbiji desile proteklih 10 godina.

-Sećamo se, kao juče da je bilo, 2013. godine kad je predsednik Vučić zamolio šeika iz Emirata da nam pomogne u restrukturiranju tadašnjeg JAT-a. A tadašnji JAT, dame i gospodo, imao je preko 400 miliona dolara obaveza duga. Imao je, ako se ne varam, 11 aviona i nije imao budućnost. To je bila slika i prilika Srbije, tada 2012-2013. godine, Srbije koju smo nasledili, rekao je Mali.

Kako je naveo, nakon teških pregovora, uz pomoć Etihada, strateškog partnera, preokrenuta je situacija i stvorena Er Srbija, pa se od kompanije Jat Ervejz, koja je bila na ivici bankrota, napravila najbrže rastuća i najveća regionalna nacionalna aviokompanija.

-To je bila prosto neverovatna šansa i san, koji smo mislili da nikada nećemo sanjati i uspeli smo u tome. I to je zasluga svih zaposlenih, rukovodstva i svih građana Srbije. I zato je ono što je prošla Er Srbija proteklih 10 godina - slika je i prilika uspeha i napretka naše zemlje, naveo je Mali.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da je neverovatno kako vreme leti i da mu deluje kao da je impresivna avantura na koju se Er Srbija otisnula koliko juče.

-Čini se da Er Srbija dobro stari - kao vino. Baš kao i svi mi sa njom. Izborili smo se sa brojnim izazovima do sada, među kojima je jedan od najvećih bila pandemija, istakao je Marek.

Prema njegovim rečima, naročitu zahvalnost duguje svim zaposlenima u kompaniji, bez kojih Er Srbija ne bi bila tu gde je danas.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024