MOMIROVIĆ: Izgradnja naučno-tehnološkog parka „Mihajlo Pupin“ kreira nova visokokvalifikovana radna mesta

Novosti online

03. 10. 2023. u 16:26

NASTAVAK izgradnje projekta naučno-tehnološkog parka “Mihajlo Pupin” biće orijentisan ka oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) što će omogućiti zapošljavanje mladih inženjera iz oblasti IT-a i drugih sofisticiranih industrija, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka sa Vang Tungdžouom, predsednikom kompanije „China communications construction company (CCCC)“, kao i sa novoimenovanim ambasadorom NR Kine u Srbiji, gospodinom Li Mingom, kome je ovom prilikom poželeo sreću u budućem radu u Srbiji.

МОМИРОВИЋ: Изградња научно-технолошког парка „Михајло Пупин“ креира нова висококвалификована радна места

Foto: MUST

- Ne samo da smo uspeli zajedničkim snagama da reaktiviramo ovaj važan projekat, već ćemo i temeljnim planiranjem učiniti da ovaj naučno-tehnološki park postane atraktivan za veliki broj industrijskih grana. Izgradnja naučno-tehnološkog parka “Mihajlo Pupin” dodatno će doprineti atraktivnosti naše ekonomije, naročito ako uzmemo u obzir da su razvoj i primena visoke tehnologije ključni pokretači ekonomskog rasta, ali i izvor konkurentnosti, stvaranja visoke dodate vrednosti i kreiranja dobro plaćenih poslova - izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Foto: MUST

- Ukupan broj zaposlenih u sektoru IKT usluga u Srbiji veći je od 100 hiljada, a samo u prvih sedam meseci ove godine ukupan izvoz IKT usluga je premašio 2 milijarde dolara. Projekat izgradnje naučno-tehnološkog parka u Beogradu je još jedan korak unapred kada govorimo o modernoj Srbiji čijom ekonomijom dominiraju inovacije i visokokvalifikovana radna mesta, kao i pamet mladih IT inženjera koji su prepoznati širom Evrope i sveta - dodao je ministar Momirović.

BONUS VIDEO: Milojičić: Da je Đinđić danas živ, podržao bi odgovornu i hrabru politiku Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)