U DRUGOM KVARTALU KUPLJENO 30.548 NEKRETNINA: Javna rasprava o izmenama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti

E.B.T.

02. 08. 2023. u 16:05

TRŽIŠTE nepokretnosti u Srbiji pokazuje otpornost na ekonomske pritiske i četvrtu godinu zaredom ostvaruje značajan rast po broju transakcija prometa i ukupnoj vrednosti kupoprodaje. Ovo je danas izjavio ministar trgovine Tomislav Momirović na javnoj raspravi o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, u Privrednoj komori Srbije.

У ДРУГОМ КВАРТАЛУ КУПЉЕНО 30.548 НЕКРЕТНИНА: Јавна расправа о изменама Закона о посредовању у промету и закупу непокретности

Foto V.S.

- Ukupna vrednost tržišta nepokretnosti lane je bila 7,5 milijardi evra, što je 22 odsto više u odnosu na 2021. godinu - rekao je Momirović. - Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupna suma novca korišćena za kupovinu nepokretnosti u prvom kvartalu ove godine je iznosila nešto više od 1,6 milijardi evra, što je rast od 2,6 odsto u odnosu na isti period prošle. Ukupan broj kupoprodaja u tom periodu bio je 29.275.

On je naveo i podatak da je u drugom kvartalu ove godine kupljeno 30.548 nekretnina i za to je potrošeno 1,7 milijardi evra, a najveći udeo, 58 odsto, činili su stanovi.

- Izmenama ovog zakona i predloženim zakonskim rešenjima, želimo da stvorimo uslove za unapređenje i razvoj ove delatnosti, da sprečimo i suzbijemo pranje novca i da povećamo kvalitet u oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti - istakao je Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)