GIGANT NE PLAĆA RAČUNE: Tviter i kritičnih 666 hiljada dolara dugovanja za kiriju

Novosti onlajn

03. 07. 2023. u 18:11

KOMPANIJA “Tviter“ u vlasništvu Ilona Maska suočava se sa još jednom tužbom nakon što je optužena da nije platila kiriju za kancelarije u Londonu, Dablinu, Sidneju i Singapuru.

ГИГАНТ НЕ ПЛАЋА РАЧУНЕ: Твитер и критичних 666 хиљада долара дуговања за кирију

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Kompanija “Fasilitejt“ sa sedištem u Sidneju traži isplatu preko milion australijskih dolara (666.000 dolara) za navodna dugovanja koja datiraju još od oktobra prošle godine, kada je Ilon Mask kupio tehnološkog giganta.

“Fasilitejt“ je obezbedio instalaciju senzora u Londonu i Dablinu i opremanje kancelarije u Singapuru, dok je u Australiji otkazao kancelariju Tviteru u Sidneju i privremeno uskladištio njen sadržaj, navodi se u dokumentima do kojih je došao Gardijan.

Iz te kompanije navode da od Maskovog preuzimanja, Tviter nije osporio fakture, već ih jednostavno nije platila. “Fasilitejt“ traži naknadu štete i troškova.

To nije jedina kompanija koja je tužila Tviter, otkako je Mask preuzeo.

“Fasilitejt“ je saopštio da su Maskove odluke odbile oglašivače i izazvale finansijsku krizu za kompaniju.

“Tviter je odgovorio kampanjom ekstremnog stezanja kaiša koja je zahtevala da ih tuži skoro sve kojima duguje novac. Prestao je da plaća zakup nekih svojih kancelarija i da plaća za nekoliko usluga koje još uvek koristi. Tviter je takođe otkazao mnoge ugovore i prestao da plaća ljudima kojima duguje novac“, navodi Fasilitejt.

Tviter se već suočio sa tužbama zbog navodnog neplaćanja kirije za kancelarije širom sveta.

Postojale su i spekulacije da je odluka kompanije da ograniči broj tvitova koje mogu da vide neverifikovani korisnici vide na 600 dnevno bila rezultat toga što Tviter nije platio račune za usluge koje omogućavaju nesmetan rad, iako je Mask tvrio da je to ograničenje trebalo da bude uvedeno zbog “grebanja“ podataka.

Kao deo masovnih otpuštanja nakon Maskovog preuzimanja krajem prošle godine, kompanija više nema odeljenje za štampu. Zahtev za komentar o slučaju poslat na bivšu kontakt e-poštu primio je emotikon kao automatski odgovor, navodi Gardijan.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!