SREĐIVANJE LOKALNIH PUTEVA: Ministar Goran Vesić razljmišlja o novom programu

S. B.

11. 06. 2023. u 11:52

MINISTAR saobraćaja Goran Vesić razmišlja da Vladi Srbije predloži program kojim bi se rekonstruisali najugroženiji lokalni putevi širom zemlje. Finasijska pomoć bi se, kako je nagovestio, tražila od Evropske unije. U planu je i program koji bi rešioo pitanje vodosnadbevanja.

СРЕЂИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА: Министар Горан Весић разљмишља о новом програму

Foto: Ministarstvo

Razmišlja se o modelu sličnom porjektu "Čista Srbija". kojim se gradi kanalizaciona mreža u čitavoj zemlji. Kada on bude završen, kanalizaciju bi trebalo da dobije 2,3 miliona ljudi.

- Mi u ovom trenutku gradimo 475,9 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica i pred potpisivanjem smo još tri ugovora - rekao je Vesić. - To su ugovori za saobraćajnicu koja povezuje Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Novi i Stari Bečej i Kikindu. Ona je duga 175 kilometara. Tu je i ugovor za odvojak puta za Šabac i Badovince u dužini od 15 kilometara, kao i prvi deo obilaznice oko Kragujevca duge 21 kilometar. Ukupno je reč o skoro 210 kilometara novih auto-puteva i brzih saobraćajnica. Planira se izgradnja još 750 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što će učiniti da cela Srbija bude saobraćajno povezana i da investitori lakše dolaze i da se grade fabrike, razvija turizam.

Ministar je zadovoljan i rezultatima u avionskom saobraćaju. Prošle godine je Aerodrom "Nikola Tesla" opslužio 5,6 miliona putnika, a ove godine se očekuje da kroz njega prođe najmanje sedam miliona putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)