MOMIROVIĆ: Robna razmena sa Republikom Korejom biće iznad milijarde dolara

Novosti online

27. 04. 2023. u 17:49

MINISTAR unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović danas se sastao sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje, Songmin Đangom.

МОМИРОВИЋ: Робна размена са Републиком Корејом биће изнад милијарде долара

Foto: MUST

- Nastavićemo sa aktivnostima koje imaju za cilj dodatno unapređenje tradicionalno dobrih ekonomski i političkih odnosa sa Republikom Korejom, a nakon zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa R. Korejom očekujemo da robna razmena između naše dve zemlje bude i preko jedne milijarde dolara godišnje - izjavio je ministar Momirović tokom današnjeg uvodnog obraćanja u okviru „Okruglog stola Srbija – Republika Koreja“.

Foto: MUST

- Trenutno u korejskim kompanijama u Srbiji radi blizu 10.000 ljudi, a današnji Okrugli sto je još jedna sjajna prilika da osnažimo naše prijateljske odnose, otvorimo nove mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, jer je očigledno da je prostor u našoj trgovinskoj saradnji i investicijama mnogo širi i mnogo veći od postojećeg - konstatovao je Momirović i dodao da je u prošloj godini ukupna robna razmena sa Republikom Korejom iznosila približno 600 miliona dolara, što je povećanje od oko 20 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Foto: MUST

Ministar Momirović je istakao da se nakon zvaničnih poseta Kini i zemljama istočne Afrike, nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj predstavljanje investicionih potencijala Srbije.

- Srbija je prepoznata kao zemlja velikih potencijala za investicije, sa kvalifikovanom radnom snagom i izuzetno dobrim uslovima za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor - rekao je Momirović.

Foto: MUST

Ministar Momirović je danas tokom dana, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, sa specijalnim izaslanikom Predsednika Republike Koreje, gospodinom Songmin Đangom, potpisao Protokol o saradnji između Republike Srbije i Republike Koreje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024