"SPREMAN SAM DA UPOREDIMO ŠTA SU RADILI TITO, MILOŠEVIĆ I DOS" Jasna poruka Vučića - "Više smo uradili za 11 godina, to je zasluga naroda"

Novosti onlajn

04. 01. 2023. u 18:55

VUČIĆ je danas u svom godišnjem obraćanju govorio o putnoj infrastrukturi i izgrađenim saobraćajnicama.

СПРЕМАН САМ ДА УПОРЕДИМО ШТА СУ РАДИЛИ ТИТО, МИЛОШЕВИЋ И ДОС Јасна порука Вучића -  Више смо урадили за 11 година, то је заслуга народа

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Za 23 godine, Milošević plus DOS, urađeno je samo parče Novi Sad-Subotica. Ništa više od auto-puteva. Ako ima neko ko zna, nek mi ukaže. Radili smo jednu deonicu u vreme gospođe Kalanović prema Kragujevcu. Mi sada do kraja godine završavamo deonicu do Požege. Samo ove godine će biti završeno Surčin-Novi Beograd, za nekih dva i po meseca. Potom otvaramo Niš-Merošina deonicu, 5.5 kilometara, pa idemo ka Prokuplju. Onda deonicu auto-puta do Kruševca. Otvaramo deonicu Ruma-Šabac, 23 kilometra, za svega sedam meseci. Nema više prolaska kroz Jarak, Platičevo i druga mesta. Do kraja 2024. završavamo Kuzmin-Sremska Rača. Onda Pakovraća-Požega, sa najdužim tunelima Munjino brdo i Laz, završavamo do kraja godine. Obilaznica oko Beograda se završava za nekih 4-5 meseci, do Bubanj potoka - rekao je predsednik.

On kaže da nam onda ostaje sektor C, kako bi se završio ceo prsten oko Beograda.

- Radimo dalje ka Dugoj Poljani, Sjenici, ka Crnoj Gori. Završili smo ipsilon krak prema Kelebiji. Očekujem da do juna potpišemo ugovor za Sombor-Kikinda-Nakovo, smajli kako ga zovemo. To je magistrala koja će spojiti gotovo celu Vojvodinu. Ostaje dalji rad i brzi završetak obilaznice oko Svilajnca, sa dva mosta. Odlično radi Behtel-Enka, uz sav novac koji plaćamo. Onda Vožd Karađorđe, koji ide iz Mladenovca ka Aranđelovcu, pa preko Topole i Rače za Despotovac i dalje ka Boru - kazao je Vučić.

Predsednik je govorio i o pružnoj infrastrukturi, i da će se raditi deonica brze pruge Stalać-Đunis.

- Ove godine kreće i Niš-Dimitrovgrad, puna modernizacija, gde će se ići najmanje 120 kilometara na čas. Voleo bih da više i brže radimo pruge, ali nismo ni od jednog puta odustali. Ponosan sam na to. Sledeće godine sam spreman da uporedimo sve što su uradili Tito, Milošević i DOS, sa ovime što je urađeno za 11 godina. Više smo uradili, i to je zasluga našeg naroda - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (100)