OVO JE NAJVAŽNIJI ZADATAK ZA SRBIJU: Vučić otkrio - "Nezaposlenost mora ostati niska"

Novosti onlajn

04. 01. 2023. u 18:40

GOVOREĆI danas na godišnjoj konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je koji nsu najvažniji zadaci Srbije u narednom periodu.

ОВО ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ ЗАДАТАК ЗА СРБИЈУ: Вучић открио - Незапосленост мора остати ниска

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Osvrnuo se i na period koji je za nama i na situaciju sa gasom. 

- Čuvali smo se, obezbedili novac od naših prijatelja iz Emirata, da bismo obezbedili novac za energetne. U ovom trenutku imamo 580 miliona kubnih metara gasa u Banatskom dvoru i u Mađarskoj. Do sada smo povukli 87 miliona kubnih metara. Što znači da će nama ostati pun Banatski dvor krajem zime, i još 100 miliona u Mađarskoj. Sa Orbanom ćemo videti da produžimo ugovor, da se obezbedimo odmah za sledeću zimu, koja će biti teža. Uglja imamo 1.447.000 tona, taman onoliko koliko smo uvezli. Da to nismo uradili, deponije bi bile prazne. Građani ne moraju da brinu. Cena struje će biti druga najniža u Evropi - rekao je predsednik. 

Vučić je dodao da sada sledi bitka za poslove.

- Američki FED podiže stope da sačuva poslove, a Evropa da smanji inflaciju. Mi pratimo kurs Evrope, ali naša želja je da sačuvamo nivo zaposlenosti, tačnije da nam ne raste nivo nezaposlenosti. I to će biti veliki zadatak Vlade Srbije i svih ministarstava u narednom periodu. Svako povećanje nezaposlenosti dovelo bi do brojnih neravnoteža. Odgovorno pristupamo, i zato držimo niske cene struje - istakao je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)