NA POKLON POLOVINA PARA: Pomoć za 120 poljoprivrednika Zlatiborskog okruga uz podršku Svetske banke

N. J.

02. 12. 2022. u 06:45

POLjOPRIVREDNICIMA sa područja Zlatiborskog okruga ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković uručila je 120 ugovora u okviru projekta 50-40-10, koji Ministarstvo realizuje uz podršku Svetske banke.

НА ПОКЛОН ПОЛОВИНА ПАРА: Помоћ за 120 пољопривредника Златиборског округа уз подршку Светске банке

Foto M. Popović

Ova novčana podrška namenjena je pre svega proizvođačima u stočarstvu, proizvodnji mesa, mleka i u pčelarstvu.

U Zlatiborskom okrugu potpisana je gotovo trećina raspoloživih ugovora.

- Po ovom projektu mi smo odobrili ukupno 525 ugovora. Bitno je znati da su 50 odsto bespovratna sredstva, 40 odsto je kreditna linija dogovorena sa 11 banaka sa kojima poljoprivrednici mogu da ostvare kredite, a učešće proizvođača je samo 10 odsto. Njihovo interesovanje pokazalo je da u budućnosti na ovakvim projektima treba više da radimo - rekla je ministarka Tanasković.

Javni poziv na osnovu pomenutog projekta drugi je po redu, a ovaj put odnosio se na investicije primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, mesa, pčelarstva i akvakulture. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivvrednosti od 20.000 do 50.000 evra, a minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 do 25.000 evra.

- Gotovo da nema poljoprivrednog proizvođača sa područja grada Užica, koji nije koristio neku od subvencija, bilo da je reč o mehanizaciji, nabavci stočnih grla, sistema za navodnjavanje, sadnica ili plastenika. Svi imamo zajednički cilj, a to je unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poboljšanje uslova za njen dalji razvoj - rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, nakon potpisivanja ugovora.

Ministarka je naglasila da se intenzivno radi i na isplati svih dugovanja poljoprivrednicima. Počela je isplata odobrena rebalansom nacionalnog budžeta u iznosu od 16,5 milijardi dinara pa proizvođači mogu očekivati do kraja godine isplatu po svim ranije podnetim zahtevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka