AMERIČKI MEDIJI "BRANE" RUSKU IMOVINU: Evo zašto EU neće moći da povuče zamrznuta sredstva Centralne banke Ruske Federacije

P. Z. S. / tvzvezda.ru

01. 12. 2022. u 19:48

KAKO navodi izdanje, predstavnici Evropske komisije rekli su da Brisel nema ažurne informacije o udelu sredstava Centralne banke u pojedinim državama članicama EU.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ БРАНЕ РУСКУ ИМОВИНУ: Ево зашто ЕУ неће моћи да повуче замрзнута средства Централне банке Руске Федерације

Zlatne poluge


Evropska unija neće moći da povuče sredstva Centralne banke Ruske Federacije, koja su bila zamrznuta na računima evropskih banaka, zbog međunarodnog principa imuniteta države piše američki list The Wall Street Journal.

Takođe, predstavnici Evropske komisije rekli su da Brisel nema ažurne informacije o udelu sredstava Centralne banke Ruske Federacije u pojedinim zemljama članicama EU. Osim toga, kako navodi izdanje, nemaju tačne podatke o tome koji udeo otpada na likvidna sredstva.

U članku se navodi da su evropski zvaničnici najavili nameru da dobiju od Rusije, u okviru budućeg mirovnog sporazuma, saglasnost za transfer dela zamrznutih sredstava Ukrajini kao kompenzaciju.

Dan ranije predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da sredstva Banke Rusije, koja su blokirana na stranim računima, kao i imovina oduzeta zbog ekonomskih ograničenja, treba da se udruže u fond, a prihod treba uložiti i prihod iskoristiti za plaćanje odštete Ukrajini.

Šef EK je naglasio da će uskoro Evropska unija, kao i partneri organizacije, moći da upravljaju prihodima i da ih investiraju. Prema njenim rečima, zarada će ići za pomoć kijevskom režimu da nadoknadi štetu za koju se navodi da je iznosila 600 milijardi evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu