NEMAČKA nije uvela sankcije na ruski gas jer je bila svesna da mnogo država zavisi od isporuka tog energenta iz Rusije, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc.

Jordan

12.11.2022. 09:29

Ja ne znam zasto Rusija ne odbije da isporucuje gas Nemackoj i EU, dok Nemacka i EU ne ukinu sankcije koje su uveli Rusiji?! Rusija ce preziveti o bez gasa EU, ali EU tesko da ce preziveti!

buki

12.11.2022. 13:37

@Jordan - Mislim da Rusi hoće do kraja da se drže nekih potpisanih ugovora, kako Zapad ne bi mogao da ih optuži za kršenje istih. Ako sam u pravu, Rusi su zaista infantilni. Poštovanje bilo čega u borbi sa ovakvim zlom, zaista otežava ionako težak položaj Rusije i ne razumem zašto se protiv nacista bore kao da su u ratu sa ljudima vrednim poštovanja. To će ih koštati i već ih mnogo košta.

zoran

12.11.2022. 14:42

Nisuuveli sankcije, ali njemci ne isporucuju oruzje pa ih ukrajinci maltretirajku, poljaci traze ratnu ostetu pa zatvorili svpj dio naftovoda. jamal, pakaoodjednom proradio, zatviorili plinovod, pa su preko njemacke uvozili ruski plin, pa unisteni plinovodi sjever 1 i 2. Tko koga zamajava,svi trguju, anjemci najebali.

Walter Pravicek

17.11.2022. 14:34

Nisu uveli sankcije,te punili gas spremnike do 95%.(100% ne sme biti.),a sa druge strane viču ono,što njima diktira EU iz Brisela,te se treba otvoreno upitati:TKO koga farba,mu baca pesak u oči,te laže okolo svima?A sa druge strane opet ONI su hteli gas iz Amerike,pa i iz Afrike.Pitanje glasi:ŠTO če biti u 2023 godini uz prazne gas spremnike?E Šolc baš si pametan!