UPOZORENJE NBS: Pojavile se lažne Fejsbuk stranice - traže podatke s kartica zbog promotivnih akcija

Tanjug

13. 07. 2022. u 12:36

NARODNA banka Srbije obavestila je korisnike o postojanju lažnih stranica centralne banke na Fejsbuku, koje koriste ime i logo NBS i DinaCard kartice i navela da je o njima obavestila korisnike, a o krivičnom delu nadležne državne organe.

УПОЗОРЕЊЕ НБС: Појавиле се лажне Фејсбук странице - траже податке с картица због промотивних акција

Udruženje je tesno sarađivalo sa Narodnom bankom / Foto Tanjug

Saopšteno je da je NBS identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ona ne stoji.

- U pitanju su primeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice - navela je NBS.

Ocenjeno je da je reč o lažnim stranicama preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici, zbog čega je NBS odmah reagovala.

Preko svoje stranice na ovoj društvenoj mreži upozorila je korisnike da su u pitanju lažne stanice i da ne dostavljaju svoje lične podatke.

- U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice - poručila je NBS.

Navodi se da su lažne stranice prijavljene nadležnim organima radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca krivičnog dela.

U saopštenju centralna banka navodi i adresu jedine zvanične Fejsbuk stranice Narodne banke Srbije - www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)