ISTRAŽUJEMO: Da li su trgovci i ugostitelji spremni za obaveznu e-fiskalizaciju? "Android" uređaji leče glavobolju!

Novosti online

29. 04. 2022. u 12:52

SAMO nabavkom digitalnih fiskalnih uređaja pitanje “keš ili kartica” zaista postaje prošlost, obveznici se neće mučiti u svakodnevnom radu i sa Poreskom upravom, a država će efikasno da puni javni budžet na opšte dobro!

ИСТРАЖУЈЕМО: Да ли су трговци и угоститељи спремни за обавезну е-фискализацију? Андроид уређаји лече главобољу!

Foto Shutterstock

Trgovci i ugostitelji koji žele da bez problema startuju sa elektronskom fiskalizacijom, da im poslovne aktivnosti idu glatko i koji zaista neće morati da pitaju mušterije “keš ili kartica”, trebalo bi da imaju “Android” fiskalne uređaje nove generacije, koji obezbeđuju stabilno i efikasno poslovanje.

Prelazna faza za e-fiskalizaciju se približila kraju i od 1. maja svako pravno lice koje nudi robu ili usluge u maloprodaji i koje koristi fiskalnu kasu moraće da bude u novom sistemu Poreske uprave i da sa njom stalno bude povezano onlajn. Potrošači, kao i državni budžet, od toga će imati samo koristi.

- Više ni u jednom ugostiteljskom objektu nema potrebe da vas pitaju da li plaćate karticom ili kešom. NJihovo je da vam daju račun. Ako vas to ipak pitaju, recite im da nemaju pravo na to, već na osnovu računa donesite odluku šta vam više odgovara, da li plaćate kešom ili platnom karticom - poručio je ministar finansija Siniša Mali, koji je naglasio i da će elektronska fiskalizacija svesti na teoretski minimum izbegavanje plaćanja poreza.

Država je čak, kako bi olakšala prelazak na novi sistem, dala izdašne subvencije - do 100 evra po prodajnom objektu i još po 100 evra za svako prodajno mesto u njemu.

Zašto su "Android" kase najbolje?

Nabavkom “Android” fiskalnih uređaja nove generacije svi eventualni problemi se rešavaju softverski, a sistem se lako unapređuje i koriguje u skladu sa potrebama klijenta.

Kupovinom “Android” fiskalnog uređaja klijenti dobijaju pregršt dodatnih usluga: obezbeđena je besplatna instalacija na željenoj lokaciji, obuka za korišćenje, održavanje opreme, servis na celoj teritoriji Srbije, kao i zamena i tehnička podrška non-stop, 24 sata sedam dana u nedelji.

Telekom jedini ima Android kase na stanju

U svim poslovnicama Telekoma (mts) širom Srbije možete pronaći nove fiskalne kase koje su vam odmah dostupne. Kupite kasu, dobijete instalaciju na lokaciji, obuku, održavanje, eventualnu zamenu uređaja. A na raspolaganju vam je i korisnička podrška dostupna 24/7.

U ponudi postoje i uređaji sa najnaprednijim funkcijama, koji sadrže štampač i SIM karticu sa 10 GB interneta za prenos podataka i, kod određenih uređaja, pružaju mogućnost aktivacije modula za prihvatanje platnih kartica. Kupovinu je moguće izvršiti i na rate, a svi uređaji su pod garancijom 24 meseca.

Samo ovako će pitanje “keš ili kartica” zaista postati prošlost, obveznici će biti bez glavobolje u svakodnevnom radu i pred Poreskom upravom, a država će se uspešno boriti protiv sive ekonomije i puniti javni budžet na opšte dobro!

A šta sa e-fakturama?

“Klaud” tehnologija kod “Android” uređaja omogućava da s jednog mesta pratite rad svih kasa koje imate, da obavljate preglede, kontrole i izveštaje kakve hoćete ili da jednostavnim preuzimanjem “eksel” dokumenta sami proširujete listu artikala koje prodajete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U CENTRU ŠETAČKE ZONE, NA NAJLEPŠOJ PLAŽI U GRADU: Continental Hurghada 5* - hotel sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta