POREZNICI ŠALJU POZIVNICE: Pripema za novu fisklaizaciju

S. B.

02. 11. 2021. u 17:01

KOMPANIJE i preduzetnici koji se pripremjau za nov model fiskalizacije ovih dana će dobiti pozivnu poruku u poresko sanduče.

ПОРЕЗНИЦИ ШАЉУ ПОЗИВНИЦЕ: Припема за нову фисклаизацију

Foto N. Skenderija

Pozivu mogu da se nadaju svi koji su podneli prijavu i dobili jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije.

- Počev od 1. novembra 2021. godine, autorizovanim osobama obveznika fiskalizacije omogućeno je da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju na portalu Poreske uprave ePorezi, podnesu prijavu za izradu bezbednosnog elementa, odnosno bezbednosnih elemenata - navode poreznici. - Važno je da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za eFiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti. Registar odobrenih elemenata elektronskog fiskalnog uređaja može se naći na portalu Poreske uprave.

Prelazni period traje do 30. aprila 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)