Kulinarski spektakl Food Vision na ovogodišnjem sajmu Wine Vision by Open Balkan

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 13:30

U okviru ovogodišnjeg najeminentnijeg vinskog sajma u regionu, Wine Vision by Open Balkan, od 16. do 19. novembra, na Beogradskom sajmu, održaće se i kulinarski spektakl - Food Vision.

Кулинарски спектакл Food Vision на овогодишњем сајму Winе Vision by Open Balkan

Foto: PKS

Ovo je jedinstvena prilika da se uz vrhunska vina, upoznaju tradicija ukusa i gastronomske osobenosti Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Hala 5 će tokom četiri sajamska dana biti centar okupljanja vinskih i gastronomskih eksperata, vrhunskih profesionalnih i najperspektivnijih mladih kuvara iz zemalja regiona koji će se nadmetati u brojnim kategorijama pod budnim okom renomiranih internacionalnih sudija i posetilaca, rekao je Danijel Nikolić, pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije na prezentaciji Food Vision u Privrednoj komori Srbije.

„Naš glavni zadatak je da predstavimo region Otvorenog Balkana kao jedinstvenu turističku, kulturnu i geografsku destinaciju s ciljem da se poveća broj turista i unapredi slobodan protok ljudi, usluga i kapitala“, istakao je Nikolić.

Foto: PKS

Osim takmičenja, dodaje, posetioci će moći da uživaju u brojnim prezentacijama i masterclass sesijama najpriznatijih i najcenjenijih šefova kuhinja.

Food Vision će se realizovati u dve tematske celine: „U pitanju su takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalna izložbena postavka zemalja učesnica u Hali 5, i izložbena postavka komercijalnih izlagača HoReCa programa sa akcentom na industriju hrane i profesionalu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva“, objašnjava Nikolić.

U saradnji sa strukovnim udruženjem mladih kuvara - Junior Chef Club, biće organizovan i dolazak učenika iz srednjih ugostiteljskih škola, zatim, takmičenja profesionalnih kuvara, kao i nadmetanje u kulinarskim veštinama za predstavnike medija i članove diplomatskkog kora.

Wine Vision by Open Balkan organizovan je sa velikim uspehom u septembru prošle godine uz učešće više od 20 zemalja, 350 vinarija i 30 hiljada posetilaca iz celog sveta. Ova jedinstvena manifestacija održana je pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Serverne Makedonije i Albanije, a posetiocima sajma je ponudila potpuno novo vinsko iskustvo i priliku da se otkrije uzbudljiv svet autentičnih i autohtonih vina Zapadnog Balkana.

Foto: PKS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEPTEMBAR U ZNAKU POLJOPRIVREDE: U Somboru održan Dan polja jesenjih kultura