JAČANJE REGIONALNE SARADNJE U KOMUNALNIM DELATNOSTIMA

PKS

15. 06. 2023. u 16:48

PREDSTAVNICI osam regionalnih udruženja sektora komunalnih delatnosti potpisali su danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) Sporazum o saradnji sa ciljem jačanja zajedničkih aktivnosti posvećenih unapređenju komunalne privrede kroz primenu naučno-tehnoloških dostignuća u poslovanju i unapređenja tehnoloških procesa, nastupe na sajmovima, edukaciju zaposlenih i razmenu iskustva.

ЈАЧАЊЕ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ У КОМУНАЛНИМ ДЕЛАТНОСТИМА

Foto PKS, Boban Ristić

Sporazum su potpisali predstavnici Udruženja komunalnih delatnosti PKS i sektorskih udruženja iz Slovenije, Republike Srpske, Severne Makedonije, Federacije BIH, Crne Gore, Mađarske. 

„Najveći benefit je razvoj komunalnog sektora regiona kako u domenu legislative tako i u oblasti tehnologija i održivog razvoja. Potpisani sporazum je krovni dokument kao osnova za sve buduće bilateralne, trilateralne i multilateralne sporazume, ugovore i protokole“, rekao je Dalibor Joknić, sekretar Udruženja komunalnih delatnosti PKS.  

 „Mi već nekoliko godina uspešno sarađujemo sa Udruženjem komunalnih delatnosti PKS i drago nam je da se ova saradnja proširila i na region. Mi to podržavamo i želimo da naša iskustva u pridruživanju EU pomognu regionu“, ističe Istok Rozman, zamenik direktora Komore komunalnih preduzeća iz Slovenije.

Mile Petrović, Sekretar udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti Privredne komore Republike Srpske, ukazao je, takođe, na značaj regionalnog udruživanja u sektoru komunalnih delatnosti kroz razmenu znanja, iskustva, tehnologija i inovacija. Predstavnik PK Republike Srpske očekuje da će potpisani sporazum vrlo brzo dati konkretne rezultate.  

U PKS danas je, povodom 25 godina rada Grupacije za održavanje čistoće Udruženja za komunalne delatnosti PKS, održana jubilarna sednica, kao i Skupština Udruženja KOMDEL, koje je članica te Grupacije.

Na događaju su, uz predstavnike naših komunalnih preduzeća, učestvovali i predstavnici asocijacija komunalne privrede i lokalnih samouprava iz zemlje i  regiona, Vlade Srbije i drugih institucija.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!