Poslovni forum Srbija-Indija početkom juna u Beogradu

Novosti online

29. 05. 2023. u 12:33

PRIVREDNA komora Srbije organizovaće Poslovni Forum Srbija-Indija početkom juna, na kojem se očekuje učešće više od 100 predstavnika kompanija iz Srbije i 24 međunarodne kompanije iz Indije, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Sandživa Kolija, ambasadora Indije u Srbiji.

Пословни форум Србија-Индија почетком јуна у Београду

Foto: PKS

Očekuje se dolazak kompanija iz IT i sektora namenske industrije Indije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, automobilske industrije, energetike, građevinarstva i infrastrukture.

Prema rečima Čadeža, u pitanju je značajna poseta privredne delegacije Indije koja će omogućiti domaćim kompanijama da pokrenu nove poslovne projekte na velikom indijskom tržištu.

Foto: PKS

- Srbija može da bude odličan poslovni partner Indije u brojnim oblastima, od IT sektora do energetike, kao i most ka Evropi za indijske kompanije - poručio je Čadež.

Prema rečima ambasadora Kolija, poslovni forum u Beogradu biće odlična prilika za indijske i srpske privrednike da obnove stare i uspostave nove poslovne veze.

Spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Indije u 2022. godini je iznosila 326,9 miliona dolara, od čega je naš izvoz u tu zemlju vredeo 18 miliona dolara, dok je uvoz iznosio 308,9 miliona dolara. U Indiju smo najviše izvozili jabuke i delove za motorna vozila, a uvozili smo aluminijum, mobilne telefone...

Indija je četvrta poljoprivredna sila u svetu, treći najveći proizvođač uglja u svetu, a IT sektor koji brzo raste podstiče izvoz usluga i modernizuje indijsku privredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)