DRŽAVNA POMOĆ STOČARIMA IZ ZRENJANIA: 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

24. 01. 2023. u 18:36

PEDESET dva poljoprivrednika, stočari iz Zrenjanina i okolnih mesta, dobili su na ima državne pomoći, ukupno 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza. 

ДРЖАВНА ПОМОЋ СТОЧАРИМА ИЗ ЗРЕЊАНИА: 145.200 килограма меркантилног кукуруза  (ФОТО)

grad Zrenjanin

Republička direkcija za robne rezerve izvršila je bespovratnu isporuku do 15 hiljada tona merkantilnog kukuruza, u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava, a za ovu pomoć mogla su da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, tj. ženskih grla goveda starijih od 24 meseca.

- 52 stočara iz Zrenjanina i okoline, uzgajaju ukupno 605 krava i sleduje im 240 kilograma kukuruza po grlu, koji mogu da preuzmu nakon izdavanja odgovarajuće potvrde kod nas - naglasila je direktorka Poljoprivredne stručne službe u Zrenjaninu, Kristina Salapura, na sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i Radicom Janoševićem, predstavnikom Odseka za poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u Zrenjaninu, Radicom Janoševićem.

-  Ova pomoć će itekako dobro doći našim stočarima i razmatramo na koji način i kako da se u što kraćem roku merkantilni kukuruz dopremi u Zrenjanin, gde će se izvršiti raspodela - dodao je Simo Salapura, uz napomenu da svi, koji za to imaju tehničkih mogućnosti, mogu kukuruz preuzeti i sami, u silosima u Pančevu i Ilandži, gde Republička direkcija za robne rezerve skladišti u rinfuzu kukuruz namenjen kao pomoć stočarima iz srednjeg Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)