NEKIH davedesetak minuta pre nego što je kolona JNA krenula iz Dobrovoljačke ulice, sa upravo presretnutom depešom Armije BiH, ušao sam u kancelariju generala Milutina Kukanjca, tadašnjeg komandanta Druge vojne oblasti, koji je sedeo sa Alijom Izetbegovićem i šefom Unprofora, generalom Luisom Mekenzijem.

Komentari (16)

Srbijo Zuta kuco

04.05.2021. 10:42

Naravno da su znali. U to vreme sam bio u SAD. CNN je prekinuo program i direktno prenosio masakr. Na ekranu je pisalo "Breaking news". Kako su znali kada i gde da postave kamere ako sve nije bilo isplanirano i svi akteri obavesteni. I kasnije se to dogadjalo. Znali su za Markale i sa kamerama cekali da masakr/predstava otpocne.

dobri irac

04.05.2021. 10:46

Treba biti uporan i tražiti pravdu na svakom mogućem sudu, kako bi zločinci platili za ovaj podmukli napad.Znaju li oni da su pucali na decu, pa čak i na svoju.Bagra zločinačka.

stojan

04.05.2021. 10:50

Taj kukanjac-plakanjac je olicenje nesposobnog staresine I na sramotu cele JNA! To sto je on ucinio je klasican primer izdaje bazicnih principa profesionalnog vojnika. Pa tako nesto nedolicno ne bi ni neki potporucnik uradio! Sramota. Nazalost bilo je jos mnogo degenerika koji su se krili iza visokih cinova. Ovakva nesposobnost jednog impotentnog generala treba da udje u vojne knjige I da se izucava kao nesto sto nikada ne bi smelo da se dogodi nikom ko je staresina, kome su povereni zivoti drugih.Strasno zalosno I tuzno.

kobasica srbije

04.05.2021. 10:58

Gospodine Katalina vi da ste bili častan oficir trebali ste da lepo izvadite pištolj presudite Kukanjcu i Aliji ako treba i sebi i da udjete u istoriju. Ovako ste zarad vaših života zavili u crno 42 majke nedužnih mladića.

Tomić Bane

04.05.2021. 11:02

Koji si ti moj bezbednjak? Znao si šta će se dogoditi i dozvolio si da decu pošalješ na klanicu. To što si ranjen, ostao si živ za razliku od one dece. Ne znam šta čekaju roditelji te dece? Pa sravnio bih te sa zemljom da je moje dete šamar dobilo...

Miloš

04.05.2021. 11:27

Питајте генерала Михајловића, који је одвојио свој део колоне и прошао другим путем без последица, како је то из његове перспективе било!

Firaun

04.05.2021. 11:38

Zato Bakovicev sin "cuveni pevac Deen " zna da dolazi u Beograd i da nam peva....A tata zlikovac komandovao napadom na kolonu, neosudjen za zlocin ,nagradjen je mestom u Bosanskom parlamentu....Mi sutimo, svi sute, jer su ubijeni samo Srbi, a i niko ne reaguju na zlocin !

normalno

04.05.2021. 14:46

Baš mi je žao JNA, a pobili su samo u sarajevu 14000 civila baš srceparajući tekst koga napisa jebem ga retardiranog u mozak žao mi samo što nije stigla ruka pravde četnika generala kukanjca koliko je samo zla nanio građanima sarajeva i bosne i hercegovine