"KAKO STE DOBILI NEMAČKU VAKCINU PRE NAS?" Novinar RTL -a došao na konferenciju premijerke Brnabić, interesovala ga i vakcinacija stranaca

Novosti online

08. 04. 2021. u 15:38

VLADA je na današnjoj sednici usvojila odluku da pokloni dodatnih 10.000 vakcina gradu Sarajevu, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

КАКО СТЕ ДОБИЛИ НЕМАЧКУ ВАКЦИНУ ПРЕ НАС? Новинар РТЛ -а дошао на конференцију премијерке Брнабић, интересовала га и вакцинација странаца

Foto Tanjug

Ona je, na konferenciji za štampu, kazala da će te vakcine biti upućene večeras ili sutra sa ciljem pomoći susedima i prijateljima.

- Koliko bude moguće i u budućnosti ćemo pokazati solidarnost, jer ćemo jedinoi mi biti sigurni, ako je ceo region bezbedan - istakla je ona.

Na pitanje nemačke televizije RTL zašto je Srbija zaustavila vakcinaciju stranaca Brnabić je kazala da je trenutno vakcinacija fokusirana na naše građane.

Na dodatno pitanje kako je Srbija dobila među prvima vakcine Biontek-Fajzer ona je podsetila da je naša zemlja bila među prvima koja je sa tom kompanijom potpisala ugovor.

- Bili smo među prvima koji su verovali u tu vakcinu i koji su potpisali sporazum - kazala je Brnabić podsetivši da je Srbija bila druga zemlja u Evropi koja je dobila tu vakcinu, da je prva bila Velika Britanija.

Istakla je da je Fajzer-Biontek percipiran kao predvidljivi partner, koji kontunuirano isporučuje vakcine, ranije ponedeljkom, sada utorkom.

Naglasila je da ta kompanija ispunjava svoje ugovorne obaveze. Podvukla je da je upravo sa Fajzerovom vakcinom počela vakcinacija građana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)