HOĆE LI VAKCINACIJA BITI OBAVEZNA U SRBIJI? Evo šta su rekle premijerka i ministarka pravde!

Novosti onlajn

08. 04. 2021. u 15:07

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić jutros je bila na važnom sastanku u Skupštini Srbije gde je održala konsultacije s predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović na temu ustavnih amandmana.

ХОЋЕ ЛИ ВАКЦИНАЦИЈА БИТИ ОБАВЕЗНА У СРБИЈИ? Ево шта су рекле премијерка и министарка правде!

Foto Tanjug

Ona se danas u 14 obratila javnosti na konferenciji za medije a osim pravosudnih dotakla se i korona tema poput sednice Kriznog štaba i obavezne vakcinacije.

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da ćemo uskoro videti na koji će način naša država regulisati pitanje obavezne vakcinacije, dok je premijerka istakla da se proces vakcinacije u Srbiji odvija odlično, te da nema nijednog razloga da razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije.

- Što se tiče ove odluke suda vezane za obaveznu vakcinaciju, videćemo na koji način će država odlučiti, da li će kod nas biti obavezna vakcinacija za kovid ili ne - rekla je ministarka Popović.

- Ja mislim da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez te obavezne vakcinacije. Naši građani su pokazali da su veoma odgovorni i da ne veruju u te teorije zavere. Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije - rekla je premijerka Brnabić.

Premijerka je u obraćanju uživo rekla i da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmtarati trenutna epidemiološka situacija u Srbiji kao i da li će biti dodatnog popuštanja mera.

- Krizni štab ima sednicu sutra i razgovaraćemo o epidemiološkim merama, posle kog će se neko obratiti. Oni misle da nam dobro ide, da se ne treba opuštati. Videćemo sutra posle sastanka - rekla je premijerka brfnabić odgovarajući na pitanja novinara posle konferencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina