U LIDLOVOJ PONUDI SUPER-FAIRTRADE ČOKOLADA "WAY TO GO": Čokolada čijom kupovinom pomažemo uslovima života uzgajivača kakaoa u Gani

Promo

26. 03. 2021. u 16:00

VODEĆI se principom Fairtrade, koji u praksi znači društveno odgovorno ponašanje u trgovini sa proizvođačima iz siromašnijih zemalja, prvi savremeni diskont u našoj zemlji na tržište plasira Way To Go čokoladu.

У ЛИДЛОВОЈ ПОНУДИ СУПЕР-ФАИРТРАДЕ ЧОКОЛАДА WАY ТО ГО: Чоколада чијом куповином помажемо условима живота узгајивача какаоа у Гани

Foto: Promo

Reč je o čokoladi napravljenoj od kakaoa koji potiče iz održivog uzgoja u Gani, a čiji proizvodni proces obezbeđuje bolje egzistencijalne uslove uzgajivača i istovremeno doprinosi zaštiti životne sredine.

Way To Go čokolada dostupna je u svim Lidl prodavnicama i to u četiri varijante: mlečna, tamna, mlečna sa bademom, morskom soli i karamelom, kao i tamna sa kokosom i pekan orahom, po ceni koja direktno pomaže da uzgajivači iz Gane obezbede bolje životne uslove za sebe i svoje porodice

Kompanija Lidl je, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala značaj nabavke kakaoa za Way To Go čokoladu u potpunosti iz održivog uzgoja i zato je odlučila da postane partner udruženju malih farmera kakaoa Kuapa Kokoo u Gani.

Foto: Promo

 

Priča koja stoji iza Lidlove inicijative jeste činjenica da se trenutno kakao, zbog raznih socijalnih i ekoloških faktora, svrstava u kritične sirovine. Razlozi za to su niske naknade uzgajivača, nestabilna cena sirovine i neizvesnost tržišta kakaoa, zbog čega često dolazi do dečjeg rada na plantažama i krčenja zaštićenih šumskih područja radi dodatne zarade.

Ovom Lidlovom inicijativom uzgajivačima je pružena prilika da neposredno profitiraju i to tako što od svake prodate čokolade Lidl izdvaja deo novca koji upućuje proizvođačima kao dodatnu premiju na fer cenu koju, u skladu sa Fairtrade sertifikatom, dobiju za svoj kakao.

Fairtrade cena ih štiti od promene cena na svetskom tržištu, a premija Lidla obezbeđuje benefite za male uzgajivače na nekoliko načina – s jedne strane, oni prolaze kroz obuke o održivom uzgoju kakaoa kako bi došli do većih prinosa i prihoda vodeći istovremeno računa o životnoj sredini, a sa druge Lidl podržava članove udruženja pri diversifikaciji proizvodnje kako bi ekonomski bili nezavisniji od uzgoja kakaoa.

Već od 2006. godine se Lidl zalaže za veći nivo održivosti u kakao sektoru i za svoj celokupni asortiman čokolada od 2016. godine koristi isključivo kakao iz Fairtrade sertifikovanog uzgoja. Ostavši na cilju borbe za održivi uzgoj kakaoa, Lidl je 2012. godine implementirao projekat PROCACAO: poljoprivrednu školu za održiviji uzgoj kakaoa na Obali Slonovače koji od 2019. godine posluje nezavisno i koji je doneo profit za više od 18.000 uzgajivača kakaoa sa svojim porodicama.

Više informacija na: kompanija.lidl.rs/nasa-odgovornost/waytogo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!