NISAM PROMENIO MIŠLJENJE: Reagovanje Mila Lompara povodom teksta o kandidaturama za SANU

V. N.

28. 02. 2021. u 09:39

POVODOM teksta "I Kusturica kandidat za SANU", objavljenog u broju "Novosti" od subote, reagovao je profesor Milo Lompar, kratkom izjavom, koju je uputio našoj redakciji.

НИСАМ ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ: Реаговање Мила Ломпара поводом текста о кандидатурама за САНУ

Foto Ž. Knežević

- U vezi sa vašim tekstom o ovogodišnjim kandidatima za članstvo u SANU, koje je evidentiralo Odeljenje jezika i književnosti, molim da - i u elektronskom i u štampanom izdanju - objavite sledeću izjavu, budući da je pomenuto i moje ime.

"Kao osoba koja je imenovana kao kandidat još 2015. godine, napisao sam pismo tadašnjem sekretaru Odeljenja (19. 3. 2015), u kome sam tražio da se moje ime ukloni sa liste kandidata. Ništa se u mom ponašanju i mišljenju nije od tada promenilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april