DONESENA HITNA ODLUKA: Ministar objavio koje klinike prelaze u kovid sistem, poseban status za Nišku banju

Tanjug

20. 11. 2020. u 12:58

Klinika za pulmologiju i Klinika za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije od jutros su u kovid sistemu, a doneta je odluka da i Niška banja bude pretvorena u kovid bolnicu, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

ДОНЕСЕНА ХИТНА ОДЛУКА: Министар објавио које клинике прелазе у ковид систем, посебан статус за Нишку бању

Foto Tanjug

Lončar je rekao da su kapaciteti bolnica u Beogradu u potpunosti iskorišćeni i da su zato otvoreni dodatni kapaciteti.

- Od jutros smo otvorili celu pulmologiju i grudnu hirurgiju u KCS. Pacijente sa grudne klinike smo prebacili na kardiohirurgiju, a sa pulmologije na Internu B. Sada tu imamo dodatne kapacitete i, najvažnije, kapacitete za intenzivnu negu, koja je najneophodnija - rekao je Lončar novinarima.

On je naveo da je sinoć doneta odluka i da Niška banja bude pretvorena u kobiv bolnicu, a i bolnica u Leskovcu sa određenim kapacitetima za intenizvnu negu, biće spremna da primi pacijente.

- Imamo dovoljno mesta u privremenim bolnicama u Nišu i Kragujevcu. Po unutrašnjosti imamo dovoljno mesta da prime kovid pacijente. Problem je u Beogradu, odakle pacijente koji zahtevaju bolničko lečenje prevozimo u druge gradove Srbije i tako će se nastaviti, jer nam je cilj da svakome kome treba bolničko lečenje, to i omogućimo - rekao je Lončar.

Ministar je ukazao da je virus ušao u porodicu, i to je velika razlika u odnosu na raniji period.

- Da ne filozofiramo, jedino kako može da se spreči, to je prekid kontakta. Ne postoji drugi način da brojeve zaustavimo - rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega