NEDOSTAJE JOŠ 400.000 DOLARA: Nastavlja se akcija prikupljanja pomoći za malu Lanu Jovanović iz Rakovca

Lj. P.

07. 10. 2020. u 12:12

HUMANITARNA akcija za pomoć desetomesečnoj Lani Jovanović iz Rakovca kod Beočina, oboleloj od spinalne mišićne atrofije, a za koju se sakuplja novac za lečenje nastavlja se.

НЕДОСТАЈЕ ЈОШ 400.000 ДОЛАРА: Наставља се акција прикупљања помоћи за малу Лану Јовановић из Раковца

Foto: Privatna arhiva

Do potrebne sume, odnosno 2,1 milion dolara koliko je neophodno za spanosni, ali najskuplji lek na svetu „zolgensma“, nedostaje još 400.000 dolara.

Aleksandra Jovanović, majka malene Lane, kaže da je njihov post objavljen pre nekoliko dana na društvenim mrežama kao iznenađenje, protumačen kao da je sakupljen novac za devojčicino lečenje. Ali, nažalost, nije tako.

- Iznenađenje je trebalo da bude jedan mali gest sa naše strane. U znak zahvalnosti svima što se trude i organizuju bazare, turnire i druge manifestacije kako bi Lana dobila spasonosni lek, objavili smo taj post – objašnjava devojčicina majka. - U tom postu smo naveli i da je našoj ćerkici ugrađen peg i da će joj on pomoći da napreduje i da povrati snagu.

Zato je upućen apel da se Lani da šansa, da peg postane prošlost. Ima još dosta toga da se uradi dok se ne krene u bolnicu po gensku terapiju.

Svi koji žele da pomognu devojčici da što pre dobije spasosnosni lek, mogu to učiniti slanjem SMS poruke 808 na 3030.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni