DA MEĐAŠI I VLADIKA LAVRENTIJE: Deca su najvažnija

03. 10. 2020. u 11:31

EPISKOP šabački i administrator valjevski Lavrentije, sa saradnicima, primio je, u Šapcu, u Duhovno-kulturnom- obrazovnom i sportskom centru, kod crkve "Svetog Save" Dušana Tomića, generalnog sekretara Dečje ambasade "Međaši", čije je sedište preseljeno iz Sarajeva, ponovo u istoimeno selo kod Bijeljine, Mišel Mišković, dečju ambasadorku i Marinu Mišković, atašea DA za kulturu.

ДА МЕЂАШИ И ВЛАДИКА ЛАВРЕНТИЈЕ: Деца су најважнија

Foto: V. Mitrić

Vladika Lavrentije iskazao je divljenje na rezultatima DA - koja je samo iz Sarajeva i Mostara, na početku rata, izbavila oko 50 hiljada dece i majki, a u ratnim godinama obezbedila ogromne količine hrane za mališane, svih nacija i veroispovesti, kad to nije bilo ni lako ni jednostvano i zbog čega je Tomić osetio težinu boravka u logoru kod sva tri zaraćena naroda.

Foto: V. Mitrić

U znak pažnje i podrške daljem radu DA poklonio je Tomoću, Bibliju, koju je izdao "Glas Crkve", izdavačka kuća Eparhije šabačke SPC. Poželeo je Tomiću uspešan rad i pozvao je da plesni ansambl dečje ambasade bude gost "Mobe", tradicionalne manifestacije, koju organizuje u Manastiru Soko grad, kod Ljubovije, koja okuplja, tokom leta, naše mlade, iz rasejanja, sa svih kontinenata.

Foto: V. Mitrić

-Vladika Lavrentije, koji je tvorac sada već čuvene "Mobe", koja čuvar našu kultnurnu baštinu, u Kasarskim livadama napravio je centar za decu i mlade, dao prostor za zdanje za autističke mališane, a mnogu omladinu i decu i na razne načine pomaže sjajan je primer duhovnog oca i učitelja – kaže Dušan Tomić, koji je i poželeo, što mu je i ispunjeno, da baš pred ovim arhijerejom primi veru pravoslavnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina