EPIDEMIOLOG Branislav Tiodorović izjavio je da povratak u Srbiju 25.000 turista sa letovanja iz inostranstva može uticati na povećanje broja zaraženih u toku septembra, da početak školske godine sa sobom može doneti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju ali i da je broj obolelih od korone direktno vezan za nepoštovanje mera.

EvGenije

07.09.2020. 10:46

U Srbiji nekom reći da bi bilo dobro da nešto uradi je ludilo, pogotovo ako se to kosi sa njegovim komoditetom. Srbi paze samo na svoju dobrobit i tek ponekad na dobrobit članova svoje porodice, a o dobrobiti drugih i ne razmišljaju. Zato, ako su turisti povratnici epidemiološki problem, odredite im karantin. Preporukama nećete postići ništa.

Nemanja

07.09.2020. 11:18

Ne ukidajte ljudima pravo na slobodu kretanja.Mi nismo robovi.Naravno treba drzati distancu,u zatvorenom nositi masku,smanjiti drustvene kontakte,ali opet zatvarati ljude,to je suludo.

miloš

07.09.2020. 14:08

@Nemanja - Dragi Nemanja suludo je ići u HR i CG na more kad je tamo epidemija. To je nenormalno. Normalno je da neko ko dolazi iz rizičnih područja, ostane kod kuće i sačeka bar nedelju dana da vidi jel izbegao zaražavanje. To nije suludo. Suludo ja da neko do je doputovao, odmah istrči iz kuće u kafić da podeli svoje doživljaje sa mora sa društvom i pritom ih zarazi ako je on zaražen. Da ne spominjem da je suludo uopšte iće u rizična područja da bi se okuplai u moru. To Nemanja nije ropstvo nego društvena odgovornost koju većina naroda nema.

EvGenije

07.09.2020. 15:13

@Nemanja - Nemanja, skokni malo do Zaira, tamo je upravo epidemija ebole pa je safari u pola cene. Ili skokni malo do Kine, tamo se pojavila kuga pa te jedva čekaju. Srbi se izmislili novu granu turizma - ekstremno letovanje. Šta je sledeće, niz Nijagaru u buretu, skok iz aviona bez padobrana, šta? Eh, ti mravi u...

GaPr

07.09.2020. 13:07

Sada ste stvarno presli svaku meru i granicu! Niti cu u izolaciju niti bilo gde drugo, ne igrajte se vise nabedjeni "doktori". Sram vas bilo!

Zaboravljeno koferče

07.09.2020. 13:42

Dragi doktore, sve što ste rekli je 100% tačno i ima smisla ali mentalitet ovog naroda mu ne dozvoljava da sluša preporuke već samo naredbe. Ja sam ubeđen da 99,9% onih koji dolaze sa brčkanja neće provesti ni minut u samoizolaciji, niti će decu ostaviti kući da pohađaju nastavu onlajn. Čak šta više, nasmejaće se preporuci i reći da su oni slobodni... Za druge ih nije apsolutno briga, samo ih interesujuju oni sami. Njih čak ne interesuje ni zdravlje starijih ukućana, jer se korona dešava drugima a ne njima. Njih interesuje samo sopstvena dobrobit i uživanje. Sve ostalo im je nebitno. A da su kojim slučajem na moru pokupili koronu, pa zapomogali bi iz sveg glasa, državo pomagaj! Uopšte u svojim glavama ne bi oni sami bili krivi već neko drugi. Donesite obavezu samoizolacije za one koji dolaze iz rizičnih područja i gotovo. Ako su imali vremena da čekaju na pcr test da bi otišli da se brčkaju, vremena da se brčakaju, pa nek nađu i vreme za samoizolaciju. Pa i ja imam kuću na primorju, pa nisam otišao ove godine da je obiđem i provedem odmor na moru, već sam bio na našoj planini i ništa mi nije falilo. Nije fensi ali pandemija je, ljudi umiru...

Dana Bilo U Sapcu

07.09.2020. 22:06

Danas prolazim pored baste kafica a u kaficu za sankom cujem decka kako pruca da je nocas stigao iz italije.... e toliko o merama.