KOMISIJA za spomenike i nazive trgova i ulica Beograda odlučila je da Zagorska ulica u Zemunu ponese ime Blagoja Jovovića, čoveka koji je pre 63 godine ispalio smrtonosne hice u zločinca Antu Pavelića u glavnom gradu Argentine.

vladimir

26.07.2020. 17:29

S obzirom da "živih" svedoka više i nema, a vajni "istoričari i akademici" /ljigavci/ UPAKUJU istoriju /slobodan prostor/ u novi "celofan", po diktatu sponzora sa zapada, a u nameri osude KPJ i Tita, jedine i ozbiljne ANTIFAŠISTE sa ovih prostora, koji su dali veći doprinos od francuskog PO, sramota je da se solidarišete sa izdajnicima srpstva! Ja vas znam i "prepoznajem" ali vi to ne smete da objavite! Uostalom, možda je i Hitler bio HUMANITARNI radnik!? Poenta je - osuditi socijalizam!

Foxborko

26.07.2020. 22:10

@vladimir - Ma moš mislit, Tito je jedino Srbiju smanjio, nikad nije pokušao osloboditi Jasenovac, jedino je Draži sudio. I slepac vidi o čemu se radi. A taj bajni socijalizam je bio leglo korupcije i nacionalizma pokrivenog plaštem komunističke partije.

Montenegro nije Crna Gora

26.07.2020. 22:16

@vladimir - Vladimir@... Kad pročitam ovakve komentare kojima se brani komunističko-bezbožničko jednoumlje i najveći antisrbin Broz, onda me i ne čudi sve ovo što nam se dešava...

Vukota

27.07.2020. 08:31

@Montenegro nije Crna Gora - Nema većih antisrba od samih Srba. Najveći falsifikatori istorije. Upravo ovo davanje naziva ulice po izdajniku Jovoviću to potvrđuje. Time, saradnika okupatora proglašavate narodnim herojem! Srbija, nažalost, sve više nazaduje i tone u najgori vid teokratije! Srednji vijek! U pamet se Srbi, vratite se na pravi put, ako je ostalo bar zrnce normalnog!

Cer

27.07.2020. 10:57

@Vukota - Dobro je da se u Crnoj Gori ne falsifikuje istorija. I to duga skoro 1000 godina. Ne brini napravice Gospodar male ustase od vas, vec je na pola puta

Vukota

27.07.2020. 16:51

@Cer - Samo vi nastavite da živite pod staklenim zvonom! Pišite vi novu istoriju, ispravljenu, bez srpskih grešaka! Sve nam više ličite na sirote Makedonce, koji vrlo slično, nanovo ispisuju svoju genezu. Oni su Skoplje "ukrasili" Aleksandrom Velikim, a i vi ćete uskoro dobiti "nebeski" spomenik Stefana Nemanje. Razmislite bar malo, ko bi se normalan ponosio kao vi, dokazanim izrodima, domaćim izdajnicima. Podugačak je taj spisak: četnici, nedićevci, ljotićevci, sve turske velmože porijeklom Srbi ... To treba isticati kao negativan primjer, a ne davati imena ulica po njima! Eto, vi ste od Vuka Brankovića napravili notornog izdajicu, a heroja od turskog vazala Marka Kraljevića!? Ima li boljeg dokaza o izigravanju istine. Da ne pominjem Kosovsku bitku. Već su uveliko stasale generacije sa tvrdnjom da su Srbi porazili Turke!? Pustite vi C.Goru! Ne može mala C.Gora ugrožavati mnogo veću Srbiju! No, obrnuto je vrlo vjerovatno i to se događa svakodnevno!

Slobodan

27.07.2020. 16:31

@Vukota - I šta bi ti ....??????? Možda da daju ulicu po paveliću ili đukanoviću......malim slovima se pišu jer su gadovi,a u ti bi im se mogao pridružiti.Srbija ne tone,niti napreduje,samo se ispravlja......za sada.

Knez Vasojevic

05.08.2020. 12:39

@Vukota - За оне који су као ти баждарени на црвено свако ко не размишља као ви је издајник. Крајње забрињавајуће је да и после свега што се издешавало ти и даље пеглаш ту причу.. алал вера мајсторе, само удри.

Marko

27.07.2020. 08:38

@vladimir - Од завршетка рата па док није црко побио је више од 400.000 србских домаћина. На Сремском фронту је свесно послао на стрљање готово 18. 000 (по најскромнијим проценама а бројка се пење до 30.000) србдких голобрадих младића (16-23 године)! О чему Ти причаш?!

buki

27.07.2020. 09:28

@vladimir - @vladimire, и мајчин и очев отац су били мобилисани за Сремски фронт, да не ширим тему на разлог отварања истог. Мајчин је погинуо и оставио четворо српских сирочића, а очев је преживео и испричао ми је како су сели да се одморе на место, одакле се јасно види да логор у Јасеновцу чува само 10-ак усташа. Предложили су да пређу реку и ослободе логораше (преко 1.000 њих). Предлог је отишао на разматрање у вишу команду, а онда је нагло свиран покрет, да се случајно српски голобради младићи не би самоиницијативно одлучили на тај корак. Неко глупо објашњење су накнадно добили, а логораши су касније сами покушали бег и успело је тек стотинак да се спаси. Не требају мени историчари, ни бајни ни вајни, довољан ми је мој деда, који је морао да рескира и исприча ми ИСТИНУ, јер види да ме у школи све погрешно уче. И све док је код Срба тај дух комуниста на челу са брзом жив, нема нама да сване.

Snežana

28.07.2020. 18:43

@vladimir - Ti definitivno ne poznaješ istoriju, sem onu iz slikovnice.. Svi članovi moje porodice su bili u partizanima, a dvoje je još uvek živo... Mogu da svedoče da su partizanski zločini bili neviđeni i neuporedivo veći od četničkih... Tito je bio Čerčilov agent i jedino mu je bilo važno da što više naroda izgine, po principu što gore, to bolje...

Dragan Dragan

29.07.2020. 13:12

@vladimir - Tito antifasista. !? MOZDA JE ANTISRBIN. Pa on je direktno pregovarao sa Nemcima, K. Popovic, Velebit i Djilas. Ubio Drazu, a sve ustase mu utekle i bile na slobodi. Jasenovac nikada nije posetio.

Karlo

31.07.2020. 01:27

@vladimir - A ti si neobavešten - svedoka je bilo i već su ispričali šta se i kako desilo. To što Tito nije hteo da lovi ustaše pa je poglavnika roknuo četnik, smeta komunjarama ali stvari su takve

TITO I PAVELIC SU DOBRO SARADJIVALI

09.08.2020. 21:40

@vladimir - Tito je htjeo da se preda nemcima za vreme desanta na Drvar, znao je da ce ga nemci oslobodit uz pomoc Pavelica. SRBI SU NAJVECI SLEPCI, VEROVALI SU U NEKO BRATSTVO I JEDINSTVO, koje im se i dan danas obija o glavu. Tito je bio austro-ugarski kaplar, i ostao je naklonjen zapadnjacima do svoje smrti, radio je cak i protiv nesvrastanog sveta, kojeg je on (navodno) bio suosnivac, izdao je velikane svetske politike, kao sto su Gandi i Naser, i najvise je zapadnim sluzbama doprineo razdorom sa SSSR, izmisljajuci neki infobiro, sve po instrukcijama zapadnih sluzbi. Siguran sam da je Tito i njegov pajtas Anto pobili vise srba nego sto su pobili nemci. I dan danas srbi stradaju upravo zbog Tite, bilo da se radi o srbima RSK, RS i Kosova i Metohije.

Jovan

26.07.2020. 17:38

Kako je počeo raspad Jugoslavije pre 1974, Titovom odlukom da se zločinci i krvoloci ljudkog roda ne kazne. Dok se i naslednici krvoloka ne pokaju i ne shvate da su njhovi očevi i dedovi bili genocidna tvorevina, ništa od pomirenja i prestanka veličanja ustaštva.

Max

26.07.2020. 17:44

Tito kao hrvat nije dao svoje, ali je zato nas Srbe svojski tamanio. A posebno solunce, Drazu, Nedica i da ne nabrajam. Ipak je on austrougarski feldvebel. A ustanak dize u Srbiji a ne u svojoj domovini copavi zlikovac.

Gagi

26.07.2020. 20:48

@Max - Tito,Pavelic,Nedic,Hitler...svi su iste krvi (nacije),imali svoje uloge koje su odigrali,niko nije slucajno bio na nekom polozaju i zato niko od njih nije ni umro nasilnom smrcu,sve ostalo su price za javnost,tako je i danas svuda u svetu

Sloba

27.07.2020. 00:42

@Max - Pa kako da Tito dize ustanak u Hrvatskoj kada je 80% Hrvata bilo za ustase i NDH? Na kraju krajeva, tamo je ustanak i podignut, ali sa Srbina. Hrvati komunisti bioi su u ogromnoj manjini. I tako je ostalo sve do 1943.g., do kapitulacije Italije.

Lili

27.07.2020. 05:57

@Max - A tek koliko je potamanio crnogoraca ,tzv IB-ovaca koji su stradali jadni samo zato stop njega nisu podrzali.Tito je veliki zlocinac da se ne zaboravi!

Goran

27.07.2020. 08:03

@Max - Nesto se ne slaze Broz naredio da se pobije na hiljade ustasa u Blajburgu a kao stitio Pavelica. Mrzeo Srbe a zena mu Srpkinja, dao soluncima penzije, i najpoverljiviji ljudi od Rankovica, do licnog adjutanta i licnog lekara bili Srbi.

buki

27.07.2020. 10:52

@Goran - Какве везе има што је оженио Српкињу и који Срби Горане су били уз њега? Они што су профитирали после рата и уселили се у виле на Дедињу, чије власнике су претходно осудили, убили или протерали. Шта би са Крцуном када му је прорадила савест за почињене злочине? Убише га ови Брозови, који за савест нису ни чули.

Srbin

01.08.2020. 17:39

@Goran - Izguglajte malo Blajburgu i Sisku. Da je Broz znao šta će biti da krvni ima iz Blajburga, dlaka im ne bi nedostajala! Broz je likvidirao samo one Hrvate koji su mu bili direktni konkurenti za presto. Ivo Lola Ribar, Gorkić i slični.

ZALIV tacka NET

26.07.2020. 20:44

@Srđan sam i ja - @Srdjane, u Blajburgu je stradala samo nekolicina a veci deo je ostao na prostoru ex YU ili je pobegao na druge strane. Tito je oko 3000 ustasa prabacio u novu vojsku, Tito je omogucio narodu koji je u velikoj vecini podrzavao okupatpora da dobije granice KOJE NIKAD RANIJE NIJE IMAO a Srbe je kaznio svi znamo kako, dve pokrajine, cetnike je progonio iako su bili prva organizovana oruzana sila na tlu Evrope koja je pruzila otpor Hitleru....vi hrvatichi naprosto neke stvari ne mozete da svarite jer znate sta vam je zaostavstina. Od ukupnog broja partizana Hrvati ne cine ni 10% a vi se danas ponosite nekakvim otporom Hitleru tj Srbima koji su sa tih prostora isli put cetnika ili partizana da se bore protiv zla a vi ste bili SVOJEVOLJNO deo tog zla!

Srđan sam i ja

26.07.2020. 21:46

@ZALIV tacka NET - Prvo,nijesam Hrvat,drugo,za podatak da je 3000 ustaša prevedeno u jedinice JA ne znam,izuzev ako nijeste mislili na izvjestan broj domobrana(na primjer Bobek,Zebec i Čajkovski).Takođe nemojte zaboraviti da je i za četnike važila amnestija od početka 1944.A to da su se četnici borili protiv Nijemaca,da su Nedić i Mihajlović bili vođe otpora....to je kvaziistorija koja se piše od 1990.g. i koju osnovci u Srbiji,nažalost,uče

Bane

26.07.2020. 22:54

@Srđan sam i ja - На вашу жалост, нисте прочитали пуно књига о грађанском рату у Југославији. Највероватније сте гледали филмове Вељја Булајића, и веровали у комунистичко испирање мозга!

srđan sam i ja

26.07.2020. 23:28

@Bane - Tačno,gledao sam filmove Veljka Bulajića,ali i upamtio riječi moje majke kojoj su zajednička patrola Nijemaca i četnika ubili babu i sestru

Jordan

27.07.2020. 03:26

@srđan sam i ja - Prijatelju, našeg kuma su komunisti ubili pre nego što su digli ustanak, jer je bio ugledan čovek i nije hteo da im se pridruži. Prvo su ubili njega pa onda digli ustanka. Komunisti su 1941. godine bili oružana formacija terorističke organizacije zvane Komunistička partija Jugoslavije. Ta organizacija je bila zabranjena radi terorizma nakon što su ubili ministra Draškovića dok je sedeo na klupi u parku i čitao novine. Josip Broz je otišao u zatvor kada su mu u stanu pronašli bombe. U zatvorima su sarađivali sa ustašama. Kada su ustaše pokušale da podignu ustanak u Lici, komunistička partija je to veličala u njihovoj ilegalnoj štampi.

Bane

26.07.2020. 23:07

@Srđan sam i ja - Ви сте на жалост један неокомуниста друге или треће генерације, који неће да сазна праву истину о грађанском рату, што га је Броз успешно увезао у Србију.

Max

26.07.2020. 19:11

@Rade - Koje su to bajke za malu djecu. Uspjesni biznismen sa emigrantskim backgroundom nema problem da nabavi kvalitetno oruzje i na kraju krajeva da je bio tako uspjesan i imao pare platio bi nekoga da odradi Pavelica. Meni se cini da je vajni Blagoje bio na Udbinom platnom spisku. A UDBA se obrukala za sve pare ili joj je Stevo Krajacic pomrsio konce. Za one koji ne znaju od Steve K. je i Tito zazirao i bojao ga se.

Nema se kud

26.07.2020. 20:29

@Rade - @Rade. Pa možda je i dobro što je to bio `neuspeli` atentat jer taj zli stvor je bio dve godine u bežaniji posle toga i verovatno svakog trenutka u strahu od novog atentata — umirao je u strahu i polako — bar mrva neke pravde.

Rasa

26.07.2020. 18:27

totalna laz ,Tito je imao posebnu jedinicu koji su isli po belom svetu i ubijali krvnike naseg naroda,a neki su se jako dobro skrivali uz pomoc emigracije i crkve.

buki

27.07.2020. 09:45

@Rasa - Jесте Броз убијао, али не крвнике. Убијао је голобраде српске младиће на Сремском фронту, измишљеном само зато да што више Срба не дочека крај рата. Осим тога, никад се није сазнало где су сакривени силни лешеви допливали Дунавом и Савом до Београда, како Срби не би сазнали обим зверстава усташких кољача и како би после рата могао да им настави испирање мозга кроз братство и јединство.

Jagodinac

26.07.2020. 19:07

Tako su on i ondašnji ambasador u Argentini France Pirc već bili utanačili sporazum sa jednom američkom ekipom da vođu ustaša isporuči, na otvorenom moru, jednom našem brodu. Jedna americka ekipa i jedan nas brod? Ima li ista konkretnije? Pevelic nije ziveo slobodno u Argentini. Onaj ko se mora kretati da telohraniteljima i paziti na svaki cosak dok hoda ulicom je slobodan? Ne verujem.

svetislav s

26.07.2020. 19:17

- Nikakva "srpska sluzba" nije ucestvovala u "lovu na Pavelica". Posle rata je uvedeno pravilo da srpska UDB juri srpske zlocince, hrvatska UDB hrvatske, itd. Verovatno je postojala saradnja ali se niko nikom nije mesao u posao. - Pre nekoliko godina je izdata knjiga autora Pere Zlatara "Meta Poglavnik" odn. za srpsko trziste "Meta Pavelic" gde su opisani ovi dogadjaji. Istinitost opisa je druga prica....

Slave

26.07.2020. 19:41

Divim se srpskom cetniku i patriotu, Blogoje Jovic je samo zeleo da osveti srpski narod za sve sto su ucinile Paveliceve ustase....on je time i osvetio Djenerala Drazu Mihailovica Cice. Po meni veliki junak- verovatno se Blagoje setio Gavrila Principa pre nego sto je likvidirao nacisticko ustaskog poglavara Ante Pavelica. Nema je vecna slava Blagoju Jovovicu!

Bane

26.07.2020. 20:37

У тексту се у исту раван ставља Анте Павелић и Дража Михаиловић. Ово вређа све поштене и истинољубиве људе у Србији. Докле више испирање мозга овом честитом народу!

DrAgan

26.07.2020. 21:04

Tito nista sam nije mogao uraditi, pomogli su mu Ssrbi ulizice i prodane duse. Hrvati i siptari ne prodaju svoje kao sto mi srbi radimo i dan danas kao i uvek.

dragoslav_minoski

26.07.2020. 21:48

Тито је штитио усташке зверове,али није заштито МЕТОГИЈУ АНДОНОВА ЧЕНТУ,првог председника Президиума АСНОМА у Македонији,кога су тројица Македонаца(Лазар Мојсов,Коле Чашуле и Панта Марина),потпомогнути Светозаром Вукмановиќем Темпом,1946 године,осудили на 11(ЈЕДАНАЕСТ) година строгог затвора из ,бар до сада, неразјашнјених разлога.Одлежао их је 9(ДЕВЕТ) у Идризову у Скопљу и за непуне две године од изласка из затвора преминуо и оставиот четворо децу и супругу да умиру од глади.Среќом даноноќним радом и док је био ЧЕНТО у затвору и после тога нјегова вредна супруга одгајила је децу и сви су успели у животу,али до 1990 год. нису смели да помене име свога оца,који се у рату борио за Југославију и Македонију у првим редовима

iz glave

26.07.2020. 22:07

- i tito i pavelić su imali istog mentora - France Pirc, amb u Arg, , oficir Armije Kraljevine Jugoslavije, izdajnik aprila 41, komadant u NDH i učesnik na Istočnom frontu, je 44 bio prvi kom RVPVO SFRJ koji je prvo streljao 70 do 80 pilota, svojih kolega - stepinac je mirno živeo u SFRJ i umro kao penzioner - Krajačić srpskoj delegaciji 60tih u Jasenovcu : malo smo vas pobili 41-45 - za mene Tito-Pavelić pata-pata

Aleksandar Sladojevic

26.07.2020. 23:08

Sto se mene tice,kao Srbina koji je da sacuva zivu glavu,poput stotine hiljada mojih sunarodnika,opet morao bjezati iz te proklete Hrvatske glavom bez obzira,te na kraju samo uz Boziju pomoc,uspio da prezivi njihove sotonske kazamate,da pravda bude zadovoljena,po Blagoju Jovovicu se treba nazvati jedan od vecih gradskih trgova u glavnom gradu Republike Srbije. To bi bio minimum minimuma,da se danasnje nase sveobuhvatno i slobodno demokratsko drustvo,tim cinom iole makar malo nekako oduzi,za taj veliki junacki cin koji je tada samo njegovom cvrstom voljom bio uradjen...

srbska dijaspora

26.07.2020. 23:23

Film da se snimi na ovu temu. Nas je jugoslovenstvo kostalo nacije, identiteta, teritorije i taj ceh jos i danas placamo. Na zalost, Beograd je prepun pro jugoslovena i kojekakvih anti srba. Srecom stasaju nove generacije koje tazno znaju ko su.

Majstor

27.07.2020. 09:10

@srbska dijaspora - На основу прочитаних коментара, закључио сам да је преко потребно снимити филм о слому троструке четничке одбране у источној Босни, 1942. године, и покољу српских цивила од стране усташа. На основу те историјске епизоде, могла би да се стекне права слика о другом светском рату на просторима краљевине Југославије, и улози свих тадашњих војних формација и банди. Питања легалности и легитимности, уопште, о свему везаном за историју другог светског рата, о коме данашње генерације немају никакву претставу, или имају тоталну искривљену слику, под утицајем комунистичке пропаганде.

ERA

27.07.2020. 00:10

Taj zlikovac kojeg je ovaj narod SRPSKI slavio i veličao sve koji su bili za "glavu višlji " za glavu je skratio! Dr IVANU RIBARU javljeno je sat i po ranije da mu je sin IVO LOLA RIBAR "poginuo " na Kupreškom polju ! Šta dalje treba reći ? Što ga ne utamaniše u Użičkoj Požegi ,nikada nije izašao iz voza tu!

Marko

27.07.2020. 01:05

Ova slika nema.veze sa Blagojem i dobro se rsspitajte ko je ovo pre nego sto nesto okacite ..Blagoje nije ubio Pavelica kao Cetnik nego kao.covjek...Cetnici su mu nudili pomoc u vidu da mu daju pare da kupi pistolj koji mu je trebao ali je odbio uz reci ne zelim da me povezuju sa bilo kim jer ovo je moj licni cin...

Dado

27.07.2020. 08:05

Поредити Дражу Михаиловића са Павелићем, Петеном и Квислингом је у најмању руку срамотно!

Vesko

27.07.2020. 11:13

Pozdravljam odluku beogradskih vlasti, Blagoje Jovović nije mogao mirno gledati da krvnik Pavelić nesmetano živi, dok stotine hiljada nevinih, mučeničkih, žrtava vape za pravdom i junak Blagoje je hitacima ispostavio račun Paveliću za zvjerstva koja je napravio.

Zurkolomac

27.07.2020. 11:34

Preko milion Srba koji su tokom 5 godina sotonske ndh poklani ili baceni u jame jos nisu osveceni, niti je iko odgovarao za najgore zlocine ikada pocinjenih u istoriji covecanstva. Ali dan osvete ce kad-tad doci...

Deda

27.07.2020. 12:44

Nije Tito a posebno Krajačić nisu dali starog prijatelja koji ih je i doveo na vlast. I Ustaše i partizani su imali jednu jedinu ideju. Uništiti sve što može da vrati " Kralja i otadžbinu" za rad "Tito i partija". Zašto uz sve te ofanzive i " herojstva" tog Maršala nikada niko nije ni pokušao da oslobodi Srbe iz Jasenovca a imali su celu brigadu na 20km od njega? Zato što njima ne trebaju Srbi i njihov kralj već " Drugovi, partija i naravno Tito".

Sale

27.07.2020. 13:30

Ja stvarno ne kapiram kada ce Srbi jednom da ukapiraju da su komunisticka olosh uz ustase naravno najveci zlikovci Srpskog naroda,,dokle vise statue broza po Srbiji,,nazivi ulica komunjara sto nista dobro Srbima ne donesose osim ubijanja,protjerivanja i uzurpacije licne imovine,,zato smo ovdje gdje jesmo

Posetilac 1984

27.07.2020. 13:39

,,U TIM poratnim godinama, javno tužilaštvo je prikupljalo dokaze i sprovodilo zajedničku istragu protiv dvojice ustaških "dužnosnika", Ante Pavelića i Andrije Artukovića. Opširna optužnica, na nekoliko hiljada strana, po zvaničnoj verziji završena je 1951, posle četiri godine rada. Ti spisi tužilaštva deponovani su u Hrvatskom državnom arhivu i nalaze se spakovani u osam kutija pod nazivom "Optužništvo, Pavelić i Artuković" 1956. godine se optužnica protiv ustaškog poglavara aktivira i dopunjuje. U glavnom delu optužnice, koja nosi datum 7. maj 1956. i koja je prosleđena Okružnom sudu u Zagrebu, piše: "Od mjeseca aprila 1941. do početka mjeseca maja 1945, iskorištavajući privremenu okupaciju zemlje, Pavelić osnovao u okupiranom dijelu Jugoslavije, i to u Hrvatskoj, Srijemu, Banatu i Bosni i Hercegovini, terorističku organizaciju nazvanu Ustaška nadzorna služba. Zadatak je bio da, pored ostalih delatnosti, upućuje u logore osnovane u Jasenovcu i Staroj Gradiški, osobe koje te organizacije ocijene kao nepoćudne..." Javni tužilac, potom, tvrdi da su se deportacije u logore smrti odnosile na decu, roditelje, sestre i braću uhapšenih. "Pa su ti organi, izvršavajući njegov zločinački plan, ubili sjekirama, maljem po glavi....", a dalje se nabrajaju svi mogući načini likvidacija, uključujući izgladnjivanje, trovanje ili razbijanje glave o zidove..." Znači ipak se sudilo paveliću, tako da nemojte više da kenjate kako mu se nije sudilo. A za ovo: ,,Tito nam je naložio da odustanemo od Pavelićeve otmice" - za ovo da priložit neki konkretan izvor(dokument) I za kraj, Tito o paveliću: https://youtu.be/RFDko-XIQFw bonus: ako je vrh SKJ bio u saradnji sa ustašama, zašto su onda ustaše izvele najviše terorističkih akcija na tlu i van Jugoslavije protiv građana Jugoslavije i protiv organa Jugoslavije?

Bane

27.07.2020. 14:14

Kompletnu priču o atentatu su izmislili revizionistički autori.Zna se pouzdano samo da je Jovović postojao i bio tamo u to vreme.I ništa više.Ustaška emigracija i Višnja Pavelić tvrde da je na Pavelića pucao neko iz ustaške emigracije.Što oni ne bi napravili od njega žrtvu četničko-komunističkih plaćenika?Sve je to jedna velika bajka.

Rašo

27.07.2020. 15:54

Ko izjednjačava Dražu Mihailovića i Antu Pavilića taj je odrasto na komunističkoj idologiji. Pokret Draže Mihailovića je antifašistički pokret u čijem štabu su bili zastupljeni svi narodi. Nigde u arhivama istoriskim nećete naći saradnju Draže Mihailovića i okupatora. Dok saradnje partizana i okupatora u borbi protiv četnika ima. Poznato je da je bitka na Neretvi bila zajednčka operacija partizana i okupatora protiv četnika.

Tuga

27.07.2020. 16:09

Znaci transformacija je zavrsena... Bez ikakvih dokaza se uspelo Srbima isprati mozak i prodati tabloidna prica kako bi se odrekli sopstvenog antifasizma i slavili kvislinge... Sve kako bi se opravdao ekstremni nacionalizam koji je ovaj narod odvukao u 3 ratna poraza 90ih, a sve kako bi taj isti narod bio bezocno popljackan... Sta ocekivati kad i dalje isti upravljaju i drzavom i crkvom... "branice" Srbe do poslednjeg Srbina... Pih

Sasa

27.07.2020. 16:20

tito je bio dželat Srpskog naroda sve te njegove ofanzive su išle tamo gde je nastanjen srpski živalj... U Jasenovac da se pokloni žrtvama ustaškog terora nije išao a kod pape je bio to je zlo zla...

Banaćanin

02.08.2020. 12:55

Pravda nikad ne umire. Možda je dobro što je Blagoje pogodio Pavelića u kičmu. Verovatno je imao dosta tegoba i muka, što je uostalom i te kako zaslužio. Da je na mestu ubijen, laka smrt, ovako verovatno je imao muke i bolove. Svaka čast Blagoju. Pozdrav njegovoj porodici.

Milovan

10.08.2020. 10:03

Усташка емиграција убија на Западу југословенске конзуле и амбасадоре, а сада се неки мудријаши чуде- зашто се Благоје Јововић није хвалио за своје дело. Он је био и остао борац за Србство. Нека му је слава и хвала!

Komandant 1001

27.01.2021. 13:26

Za celo vreme 2ww Ambroz zvani "tito" samozvani "maršal" držao je usred Zagreba (hotel " Explanade") Vladimira Velebita i Koču Popovića da sa ustašama i nemcima dogovaraju bitke, a velike ambrozove ofenzive (Sutjeska, Neretva,Kozara, etc) imao je za cilj da žrtvuje Srbe. Da, Srbe koji su pod parolom jedinstva srljali u smrt kojih je u redovima njegove paravojske bilo 9o%..tek od 1943 sa 20% ostalih naroda) i na kraju, kod otvaranja jasenovačkog spomenika,ambrozov podrepaš Krajačić izjavio je : "Malo smo Srba pobili" ( postoji zapis govora )sve je jasno ko pasulj !