DIREKTOR Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji dr Marijan Ivanuša rekao je da je situacija sa koronavirusom u svetu jako ozbiljna i da je pandemija intenzivnija nego ikada pre.

Samo kažem

16.07.2020. 14:49

Srbija se dobro,koliko je mogla borila protiv ova dva talasa Korone,nije štimovala svoje rezultate,realno je prikazivala broj obolelih,napregla je svoj zdravstveni sistem do krajnjih granica,lečila je sve zaražene koliko je mogla najbolje i tu za sada nemam primedbi.Šta će biti na jesen kad iz Hrvatske krene mnogo ubitačniji 3, talas Korone na kraju Avgusta kad prođe turistička sezona, to ćemo tek da vidimo.Zamislite samo miks Koronu od turista iz Švedske i prenosioca i obolelih u Hrvatskoj a za koje su podaci sakrivani kako bi se turistička sezona spasila.Neće ništa da valja kad se taj treći talas Korone iz Hrvatske proširi celom Evropom,ionako smo svi na izmaku snaga.Treba se dobro pripremiti za jesen,živi bili pa videli.

Bole

16.07.2020. 15:07

E moje Novosti...Gde je to sem na Balkanu slično kao u Srbiji? Ili je mnogo bolje u Evropskim zemljama od kojih mnoge imaju nešto veći broj slučajeva korone ali su i mnogo puta veće od Srbije. Ili mislite na SAD gde nije prošao ni prvi talas, J Ameriku i Afriku gde je sve kasnije počelo kao i delove Azije....Navedite zemlju iz okruženja npr.

SamoTi

16.07.2020. 18:05

@Bole - Gornji komentar je upravu kada kaže da ne štimujemo rezultate ali treba dodati da mnogo testiramo. Što se tiče zemlje koja gore prolazi od nas posle popuštanja je Izrael. Podsetiću da je Izrael napredna i bogata država, toplija od nas sa sličnim brojem stanovnika i temperamentom kao mi. Testiraju 24, 25 hiljada svaki dan i imaju po 1300 zaraženih dnevno. Do ovog talasa su imali više preminulih ali sa ovim talasom mi imamo više desetina preminulih od njih. Ovo je činjenica koju možete proveriti, kao i za Švedsku.

Bole

16.07.2020. 23:58

@SamoTi - Što se tiče Izraela, prvo testiraju 25000 ljudi PCR testovima a ne kao mi 8500 mešano PCR i nepouzdanim serološkim testovima. Drugo, imaju veliki broj Arapa/Palestinaca, a sve Arapske zemlje pa i najbogatije imaju veliki broj obolelih kako zbog načina življenja u zajednici, velikog broja radnika i baš visokih temperatura jer su svi preko dana unutra pod klimama. Trenutno na Arabijskom poluostrvu živa ide i do 45 stepeni prosečno.