NEMA MEDICINSKE GREŠKE GINEKOLOGA? Otkriveno šta se dešavalo tokom porođaja Marice Mihajlović

S. KOSTIĆ

22. 03. 2024. u 11:07

NIJE bilo medicinskih propusta tokom porođaja Marice Mihajlović (26) iz Šida, koja je ginekologa Marka M. (46) iz Rume optužila za akušersko nasilje i smrt bebe nekoliko sati po rođenju.

НЕМА МЕДИЦИНСКЕ ГРЕШКЕ ГИНЕКОЛОГА? Откривено шта се дешавало током порођаја Марице Михајловић

FOTO: Privatna arhiva

To je, kako nezvanično saznaju "Novosti", zaključila Komisija za vanrednu spoljnu kontrolu stručnog rada upućena po nalogu Ministarstva zdravlja u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici da ispita slučaj koji je u januaru potresao celu Srbiju, a za koji se zainteresovao i predsednik Aleksandar Vučić, koji je primio Maricu i njenog partnera i poručio da će država uraditi sve da pomogne njenoj porodici, ali i da uspostavi bolju kontrolu kako se takav slučaj ne bi više ponovio.

Ni Ministarstvo zdravlja, ni Više javno tužilaštvo kojem je prosleđen izveštaj, ne otkrivaju šta u njemu piše. Potvrđeno je samo da je izveštaj stigao u VJT. U ovom tužilaštvu navode da zbog sumnje da je ginekolog učinio krivično delo, kao i da su proširili istragu protiv osumnjičenog, povodom ovog slučaja neće saopštavati detalje iz izveštaja. U suprotnom bi se, kažu, ometalo vođenje istražnog postupka.

Isto obrazloženje stiglo je i iz Ministarstva zdravlja, koje je juče saopštilo da je imenovana komisija 4. marta sačinila izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada, koji je 6. marta dostavljen ministarki zdravlja. Još navode da izveštaj sadrži zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenata sa predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka.

Tokom ispitivanja okolnosti porođaja i optužbi koje je iznela Marica Mihajlović, na društvenim mrežama, nakon što je 17. januara sahranila tek rođenu Elenu Novakov, komisija je razgovarala i sa ginekologom Markom M. koji je u pritvoru od 20. januara. Prema saznanjima "Novosti", komisija je na osnovu dokumentacije i izjava zaposlenih, analizirala tok porođaja i da li je sve urađeno prema medicinskim protokolima, dok ophođenje doktora prema porodilji, kojeg je ona optužila da je vikao na nju, pretio da će da je udari, smrska glavu, skakao joj po stomaku, i odbio njene molbe da joj uradi carski rez, nije bilo predmet procene ove komisije.

Protiv lekara ginekologa koji je porađao Maricu, VJT je proširilo istragu, jer ga je optužila još jedna porodilja iz Rume za smrt bebe, takođe zbog akušerskog nasilja tokom porođaja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Istražni postupak se vodi zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi. Njemu je drugi put produžen pritvor, odnosno do 19. aprila.

U Nemačkoj

IZ objava na društevenoj mreži "Fejsbuk" zaključuje se da je Marica Mihajlović sada u Nemačkoj, i da vreme uglavnom provodi sa ćerkicom koju ima iz prvog braka. Slike devojčice često objavljuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji