MORAMO SPASITI VOJNI SINDIKAT SRBIJE Antić nas bruka i vodi u propast

ALo

08. 02. 2024. u 21:12

Pošto je kontroverzni vođa sindikata odbio da se povuče sa čela organizacije koju je zloupotrebio, sindikalci prinuđeni da organizuju vanrednu Skupštinu na kojoj će se glasati o njegovoj smeni

МОРАМО СПАСИТИ ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ Антић нас брука и води у пропаст

Foto: Printskrin Youtube/Dnevnik


Nakon što su u danima iza nas na videlo izašle brojne činjenice i dokazi o strašnim malverzacijama i muljažama Novice Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, koga ne priznaje više od 95 odsto članstva (jer je na tu funkciju izabran nelegitimno), juče su članovi pomenutog sindikata organizovali sastanak na kom su od ovog ražalovanog podoficira zahtevali da hitno organizuje skupštinu sindikata na kojoj će se izabrati novi predsednik, a on napustiti mesto koje je zloupotrebio blateći čast vojnog poziva.

Antić, koji je duboko zabrazdio u politiku i koji zastupa ko zna čije interese, ali ne vojnih lica, na to, očekivano, nije pristao. Zato su članovi i vođe sindikalnih grupa sada prinuđeni da se, kako su nam rekli, sami organizuju vanrednu skupštinu.

Predrag Radivojević, član skupštine Vojnog sindikata Srbije, spreman je da se bori. Kaže da je i njemu i kolegama jedini cilj da sačuvaju organizaciju od propasti, ali da na prvom mestu oseća potrebu da se izvini načelniku Generalštaba, svima pripadnicima VBA, i svim komandantima koje je Novica Antić nazvao organizovanom kriminalnom grupom bez ikakvog razloga.

- Ovo je poslednji momenat da se sindikat spase. Ja sam se obratio članovima kao častan i pošten čovek i izneo plan kako treba da se vodi sindikat da ne bude više politička organizacija, da ne vređamo i ne kaljamo više obraz načelnika Generalštaba pripadnika VBA, naših komandanata i pripadnika Vojske. Antić nas sramoti. Napadom na te nase kolege mi smo napali državu. Ja ne mogu da stojim iza takvih lazi i napada, - naveo je naš sagovornik, dodajući da njegov stav deli ogromna većina članova.

- Upravo iz tih razloga zahtevamo da se organizuje izborna sednica. Moje kolege I ja spremni smo da budu prisutni i novinari, da iznesemo činjenice, Antic njegove, a mi nase, i da stanemo na crtu da vidimo sta je najbolje za sindikat. Sad svi mi, posebno članovi skupštine, ako ostanemo u ovakvom vojnom sindikatu, nama ostaje mrlja u karijeri da smo mi stali iza Novice i nazvali načelnika Generalštaba, naše komandante i pripadnike VBA organizovanom kriminalnom grupom, da smo napali državu. Niko se ne slaže s njim, jednostavno Antic ne može da se bavi politikom i da vodi Vojni sindikat. Ostavi Vojni sindikat, idi bavi se politikom, a nemoj nas da vodiš u sunovrat. Mi nismo politička organizacija. Mi smo časni i pošteni ljudi, pripadnici ove vojske - naveo je Predrag Radivojević, ističući da je za pripadnike Vojske dobar sindikat od neprocenjivog značaja.

- A Antic ga je pretvorio političku organizaciju, a ako ste pratili, Antić je imao nešto protiv svakog ministra odbrane koji je postavljen. Ali neprekidno napadati sve ono sto je dobro urađeno u nazad 10 godina u vojsci, pocevsi od povecanja plata, prekom opremanja, poboljsanja zivotnog standarda i uslova rada svih koji rade u vojsci, to nije ni korektno ni objektivno. Da li je ikad Novica Antić izjavio da je bilo sta od toga dobra stvar? Ne. Drugo, dobro se sećate njegovih izjava da treba da se vrati vojni rok, gde smo ga svi podržali i svi mislimo tako. Onda je Generalštab uputio zahtev prema predsedniku da se vrati vojni rok. A prvi koji se usprotivio tome upravo sad je taj isti Antić. Što je apsolutno kontradiktorno, ali zapravo pokazuje da on radi samo za svoj licni interes. Sa druge strane neprestano smo svedoci brojnih malverzacija i ucena clanova sindikata od strane Antica, poput nepodnosenja zavrsnih racuna i netransparentnog trosenja novca iz kase sindikata - zaključio je Predrag Radivojević.

IMAMO NAJBOLjU VOJSKU NA SVETU

Predrag Radivojević je pripadnik Vojne policije 24 godine. Radi u Gardi. Za sebe kaže da je ponosni pripadnik Vojske Srbije zato što smatra da je Vojska Srbije jedna od najboljih vojski u svetu.

- Dokazali smo to na Ceru, i na Kolubari, i na Kajmakčalanu, i na Solunskom frontu, i na NATO, koji nije uspeo da nam uzme jedan deo naše teritorije. Ta mala vojska!

(ALo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti