OVA GRUPA GRAĐANA DOBIJA TRI NOVE POMOĆI OD DRŽAVE: Evo kako i ko sve može da se prijavi za finansijsku podršku

Милица Шкорић
Milica Škorić

27. 01. 2024. u 13:52

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je da pronatalitetna politika nikada nije bila toliko snažna kao danas, kao ni briga o porodici, i navela da će već u ponedeljak na sajtu Ministarstva biti obrazac i uputstva na koji način će oboleli od retkih bolesti moći da apliciraju i ostvare pravo na finansijsku podršku.

ОВА ГРУПА ГРАЂАНА ДОБИЈА ТРИ НОВЕ ПОМОЋИ ОД ДРЖАВЕ: Ево како и ко све може да се пријави за финансијску подршку

Foto: Profimedia

On je istakla da na sajtu Ministarstva postoji obrazac pomoću kojeg se vrši prijava.

- Na portalu će biti obrazac i uputstva na koji način će se aplicirati za vrstu finansijske podrške i evo već u narednim danima nadamo se da će ovakva vrsta podrške da se realizuje u najvećem broju slučajeva - rekla je Kisić.

Kisić je navela da Ministarstvo ima i organizacionu jedinicu čiji je rad usmeren ka poboljšanju kvaliteta članova porodice sa retkim bolestima.

- Uz direktnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, država će pružiti podršku tim ljudima tako što će porodice imati pravo na finansijsku podršku od 25.000 dinara, dobiće i vaučere od 35.000 dinara za apoteke za suplemente, kao i vaučere za rehabilitaciju od 50.000 dinara - rekla je Kisić i dodala da je ta podrška porodicama od velikog značaja.

Tri nove pomoći države

Pre dva dana Vlada Republike Srbije usvojila je 3 nove pomoći države, koje će isplaćivati obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama. Iznosi ovih novih pomoći država kreću se od 25.000 do 50.000 dinara.

Kako piše u tom saopštenju, jednokratna novčana pomoć porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti biće isplaćeno 25.000 dinara. Zatim svim licima koja su obolela od retkih bolesti dobiće vaučer od 35.000 dinara za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, a u sklopu treće novousvojene pomoći dodeljivaće se vaučer od 50.000 dinara obolelima za rehabilitaciju i rekreaciju u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama.

Podsetimo, nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom prijema predstavnika Udruženja roditelja i dece obolelih od retkih bolesti najavio novu pomoć države. Kako je rekao, i roditelji i deca obolela od retkih bolesti će dodatnu finansijsku pomoć koju će obezbediti država.

BONUS VIDEO: LUKINA MAMA ZA "NOVOSTI" - Raduje nas najava predsednika o unapređenju osoba sa retkim bolestima

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024