NOVE KAMERE NA ZLATIBORSKOJ MAGISTRALI: Pažnja, meri se srednja brzina!

N. J.

30. 11. 2023. u 15:33

Nove kamere za kontrolu saobraćaja postavljene su na zlatiborskoj magistrali, na potezu od Užica do turističkog centra Zlatibora, a kazne će biti paprene.

НОВЕ КАМЕРЕ НА ЗЛАТИБОРСКОЈ МАГИСТРАЛИ: Пажња, мери се средња брзина!

N.J.

Ove kamere, za razliku od ranije postavljenih, poslužiće za merenje srednje brzine na pomenutoj deonici, kao što je slučaj na auto-putevima, a prekoračenje će dovesti do automatskog kažnjavanja vozača koji ugrožavaju bezbednost na putu.

Izbor ovog magistralnog puta za novi vid kažnjavanja logičan je, jer su saobraćajne nesreće sa tragičnim ishodom svakodnevica na izuzetno prometnom putu koji svakog vikenda "opsedaju" hiljade automobila na proputovanju do zimskih centara, Zlatibora i Tare.

Prosečnu, tačnije srednju brzinu će kompjuterski softver meriti automatski, prostom računskom operacijom, računajući količnik između vremena za koje je vozilo prešlo određeno rastojanje i dužine deonice puta.

Kazne će biti novčane, do 120.000 dinara, kao i zatvorske u trajanju do 15 dana.

Uz novo merenje "srednje brzine", na snazi ostaju i dosadašnje, uobičajene kontrole saobraćajne policije koje podrazumevaju upotrebu radara, presretača... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)