DA I GLUVI I NAGLUVI MOGU DA SE OBRATE POLICIJI: U Novom sadu predstavljen projekat "Bezbedni u svetu tišine"

Lj.P.

03. 10. 2023. u 15:50

U NOVOM SADU, gluve i nagluve osobe od danas, kada se nađu u bilo kakvom bezbednosnom problemu, mogu da se obrate policiji, slanjem SMS poruke na broj telefona 066/88-93-227.

ДА И ГЛУВИ И НАГЛУВИ МОГУ ДА СЕ ОБРАТЕ ПОЛИЦИЈИ: У Новом саду представљен пројекат Безбедни у свету тишине

FOTO : Lj.P.

To im je omogućio projekat Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine i Policijske uprave Novi Sad "Bezbedni i u tišini", čiji je cilj da ovim osobama omogući da, u slučaju kada im zatreba pomoć policije, da mogu da im se obrate.

Cilj projekta je je da se podigne nivo bbezbednosti osoba oštećenog sluha, unapređenje komunikacije sa njima i motivisanje da bezbednosno interesantne događaje prijavljuju policijskim službenicima.

U tu svrhu, Policijska uprava u Novom sadu je odredila poseban, gore pomenuti broj telefona, putem kojeg će osobe oštećenog sluha, SMS porukama, moći da se obrate policiji, u slučaju bilo kakvog bezbednosnog problema.

Govoreći o značaju ovog projekta,  Jadranka Raletić, sekretar Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine, kazala je Savez gluvih i nagluvih  ranije održavao obuke za policajce na znakovnom jeziku, ali i za zaposlene u vatrogasnoj brigadi i Hitnoj pomoći.

- Planiramo i dalje da nastavimo saradnju, tako da će gluve i nagluve osobe kada su u  nekim problemima, SMS porukom mogu obratiti i tražiti pomoć - kazala je Raletić.

Sanja Golubski iz Policijske uprave Novi Sad, predočila je da je  gluve i nagluve osobe u SMS poruci prilikom prijave događaja  treba da navedu ime i prezime pošiljaoca, opis događaja i lokaciju događaja koji se prijavljuje. Policajac koji primi poruku će im odgovoriti.

Puetn SMS poruke, gluve i nagluve osobe mogu da prijave krivična dela: krađe, razbojništva, iznude, ucene, nasilnička ponašanja, nasilje u porodici i slično. Takođe, mogu da prijave i prekršaje  nasilja, pretnje ili ntuče, nepristojnoi drsko i bezobzirno ponašanje, prosjačenje i drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu