KIŠNI FRONT IZNAD SRBIJE: Nevreme počinje u 16 časova na istoku, a već četiri sata kasnije na udaru padavina biće čitava zemlja

Novosti online

24. 09. 2023. u 12:53

TOKOM prethodne noći u Srbiju je stigao hladni front, doneo je obilne padavine i olujno vreme koje je već napravilo haos na severu zemlje. Temperatura je u padu za čak 10 stepeni, a RHMZ je izdao crveno meteo upozorenje za celu zemlju.

КИШНИ ФРОНТ ИЗНАД СРБИЈЕ: Невреме почиње у 16 часова на истоку, а већ четири сата касније на удару падавина биће читава земља

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Front nevremena kretaće se tokom popodneva, večeri i dela sutrašnjeg dana širom Srbije i ostavljati za sobom obilnu kišu i nevreme, a videu koji objavljujemo, pokazuje kako će se taj front tačno kretati iznad naše zemlje. Dobra vest je da će kiša sutra oslabiti i u toku dana potpuno prestati.

Danas će nevreme praćeno obilnom kišom doći zahvatiti istočne krajeve Srbije na granici sa Rumunijom oko 16 sati. Zatim, oko 20 sati večeras gotovo celo područje naše zemlje biće na udaru padavina, a na udaru obilnijih padavine biće istočni i zapadni delovi.

U ponedeljak će talas padavina polako da se povlači ka jugu, dok će u Srbiji biti oblačno vreme, sve do utorka kada će ponovo biti sunčano.

 

RHMZ upozorenje

Danas je RHMZ izdao upozorenje da će u Srbiji biti pretežno oblačno i osetno hladnije sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom grada, a u zoni najintenzivnijih pljuskova i olujnim severozapadnim vetrom.

Očekuju se i obilne padavine, posebno u drugom delu dana od 40 do 80 mm, a lokalno i oko 100 mm za 24 sata, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

U Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i istočnoj Srbiji na snazi je crveni meteo alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

U ostalom delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

(Blic)

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)