"ONI SU BUDUĆNOST VOJSKE SRBIJE": Ministar Vučević obišao kadete na obuci u centru u Somboru (FOTO)

Novosti onlajn

06. 09. 2023. u 14:58

POTPRESEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas kadete prve godine Vojne akademije koji su na osnovnoj obuci u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni "Aerodrom”.

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Министар Вучевић обишао кадете на обуци у центру у Сомбору (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministra Vučevića dočekao je rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović i komandant Prvog centra za obuku pukovnik Lazar Ostojić.

Čestitajući najmlađim kadetima na odluci da stanu u stroj odabranih, ministar Vučević naglasio je da su oni budućnost Vojske Srbije i poželeo im sreću na vojničkom putu kojim su zakoračili.  

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije


Osvrnuvši se na današnju posetu Somboru, ministar Vučević rekao je da je posetu započeo polaganjem venca na grob palom dobrovoljcu Janošu Rauku koji je, herojski braneći otadžbinu, poginuo 1999. godine tokom NATO agresije.

- Čovek koji je dobrovoljno napustio ovu bačku ravnicu i otišao u vrleti Metohije, tamo gde je bilo najgore i najteže i položio svoj život na oltar otadžbini, jer suštinski je dao ono najvrednije što je imao - svoj život da bismo mi danas živeli u slobodi i miru – istakao je ministar Vučević i dodao da se Sombor lepim gestom, podizanjem spomen-ploče Janošu Rauku u njegovoj osnovnoj školi, odužio svom heroju.


Govoreći o Vojsci Srbije, ministar Vučević istakao je da i u mirnodopskim uslovima ona ima mnoge zadatke i misije.

- Ono što se zove saradnja sa civilnim organima vlasti, odnosno sa stanovništvom naše države, u praksi je primenjena angažovanjem inžinjerijske jedinice Rečne flotile Vojske Srbije. Na taj način omogućeno je da dok traju radovi na rekonstrukciji mosta, koji vodi saobraćaj preko Velikog bačkog kanala, da život teče, da postoji i dalje saobraćajna veza, drumska veza između Sombora i Apatina, odnosno ovog dela naše države. I ponosan sam što je Vojska Srbije na najbrži, najodgovorniji i efikasan način odgovorila pozivu grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga i pomogla žiteljima - rekao je ministar Vučević.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 



Ministar Vučević, prilikom obilaska Prvog centra za obuku u Somboru, pozdravio je najmlađe kadete Vojne akademije koji su, kako je istakao,  ove godine uspešno prošli sve testove i upisali se na Vojnu akademiju.

- Verujem da će za koju godinu biti odlični, najmlađi oficiri Vojske Srbije, mladi potporučnici. Sa nestrpljenjem ih očekujemo, a obezbedili smo najbolje uslove za obuku, da stiču znanje, da razvijaju svoje veštine, da razumeju kakav su poziv odabrali i da brane otadžbinu uvek i na svakom mestu - naglasio je ministar Vučević.


Tokom obilaska dela obuke, ministar odbrane razgovarao je sa budućim oficirima i uverio se u njihovu posvećenost i motivisanost.

Obilasku su prisustvovali komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i nastavnici i starešine Vojne akademije i Komande za obuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)