"PORODIČNO SMO DOŽIVELI PONOVNO ROĐENJE": Dirljive reči majke malog Lava koji je primio terapiju "zolgensma" u Tiršovoj

Novosti online

23. 08. 2023. u 14:39

MAJKA dvogodišnjeg Lava Teodorovića, koji je ovog prepodneva primio gensku terapiju zolgensma, kao prvi pacijent u Srbiji, ne zna rečima da izrazi sreću.

ПОРОДИЧНО СМО ДОЖИВЕЛИ ПОНОВНО РОЂЕЊЕ: Дирљиве речи мајке малог Лава који је примио терапију золгенсма у Тиршовој

FOTO: Lj.P.

Rekla je da su joj emocije uzburkane.

- Iskreno da kažem, toliko smo čekali na ovo... Emocije su mi toliko uzburkane da ne znam ni šta da izgovorim. Što se nas tiče porodično, to je za nas novi početak, doživeli smo ponovno rođenje.

Ne krijući smeh koji govori više od reči, pohvalila je osoblje, koje ih je podržalo da kroz ovaj postupak prođu što opušteniji, a glasno se nasmejala sreći deteta.

- Tata došao da donese stvari! Obradovao mu se. Priča, ma, on je jedno fantastično dete - kaže, komentarišući kako se ocu obraća jasno izgovarajući "tata".

U vezi sa primljenom terapijom, rekla je da je infuzija tekla nešto duže od sat vremena, ali da su u narednim danima na posebnom oprezu.

- On je sad primio infuziju i treba da se prati stanje organizma zato što je to jaka i ozbiljna terapija koja izaziva određene promene u organizmu. Mi ćemo uskoro verovatno izaći iz bolnice, ali ćemo dolaziti svakih nekoliko dana, to je sigurno dosta često. Da bi se vadila krv i da bi se pratili ti parametri - kazala nam je.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE: Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu