DRASTIČNA RAZLIKA: Jutros u pojedinim gradovima Srbije izmerene temperature niže za 30 stepeni u odnosu na utorak

Novosti online

28. 07. 2023. u 12:50

POJEDINI predeli Srbije jutros su imali temperaturu nižu za više od 30 stepeni u odnosu na utorak.

ДРАСТИЧНА РАЗЛИКА: Јутрос у појединим градовима Србије измерене температуре ниже за 30 степени у односу на уторак

Foto: pixabay

U nekoliko gradova i mesta Srbije minimalna temperatura jutros se spustila ispod 10°C, pa su Leskovac i Vranje merili 9°C, Dimitrovgrad 8°C, Kopaonik 7°C, a Sjenica 5°C.

Da podsetimo da je u Dimitrovgradu i u Leskovcu u utorak mereno 39°C.

Hladno je bilo i u ostalim predelima Srbije, uz temperature uglavnom od 10 do 14°C, a najtopliji je bio Beograd sa 15°C.

Pred nama je sunčan i topao dan. Maksimalna temperatura biće od 28 do 30°C, u Beogradu do 29°C.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, još toplije biće tokom vikenda, naročito u nedelju kada se preko Alpa bude premeštao hladni front, pa će upravo ispred njega da preko našeg područja struji topla vazdušna masa.

Dakle, tokom vikenda biće pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Jutra će biti toplija, u Beogradu uz tropske noći, a sveže noći i dalje se očekuju u južnim i centralnim predelima Srbije. Maksimalna temperatura biće u subotu od 30 do 34°C, a u nedelju od 31 do 35°C.

U nedelju posle podne u severozapadnim, a krajem dana i tokom večeri i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

Lokalno se očekuju grmljavinske oluje sa gradom i obilnijim padavinama, uz jaku grmljavinu.

U ponedeljak nešto prijatnije i oblačnije, uz 5 do 7 stepeni niže temperature.

U utorak ponovo otopljenje, zbog premeštanja hladnog fronta preko Alpa, koji će upravo Srbiji ponovo doneti sredinom sedmice manje osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: SRPSKI VATROGASCI SE UPUTILI KA VOLOSU: Biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!