UNIVERZITET DOBIO PODATKE S FAKULTETA: Evo koliko je mesta ostalo na budžetu

Lj.B.

18. 07. 2023. u 14:58

PREMA podacima sa fakulteta Univerziteta u Beogradu, u prvom upisnom roku primljeno je 11.576 studenata na odobrenu kvotu od ukupno 15.313 mesta za školsku 2023/24. godinu. Ukupan broj preostalih slobodnih mesta je 3.737, od čega je za studije na teret državnog budžeta slobodno 1.891 mesto, a za samofinansiranje 1.846 mesta.

УНИВЕРЗИТЕТ ДОБИО ПОДАТКЕ С ФАКУЛТЕТА: Ево колико је места остало на буџету

Ispit organizovan na Beogradskom sajmu, Foto Z. Jovnaović

„Imamo četiri fakulteta gde su podeljeni svi indeksi i to su FON, ETF, Arhitektonski i Fakultet bezbednosti. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja preostala su tri mesta, na Farmaceutskom pet mesta (za studije na engleskom). Pored četiri popunjena fakulteta (za budžet i samofinansiranje) na još na sedam fakulteta nije ostalo nijedno budžetsko mesto. To su Pravni i Ekonomski fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Veterinarski, Stomatološki i Farmaceutski fakultet. Na preostalih 20 fakulteta ostalo je slobodnih budžetskih mesta, ali su na većini popunjena sva budžetska mesta na određenim studijskim programima.” kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Begradu prof. dr Dejan Filipović. On ističe da je u informacionom sistemu obrađen ogroman broj podataka posle subote 15. jula, kada je prvi upisni rok zaključen, te da trenutno imamo validne preliminarne podatke.

Konačni zvanični podaci prvog upisnog roka za školsku 2023/24. godinu biće objavljeni na sajtu Univerziteta u Beogradu posle sednica univerzitetske Komisije za upis koja je zakazana za sredu, 19. jul, u 10 časova u Rektoratu. Nakon toga će biti raspisan drugi upisni rok za preostala slobodna mesta na fakultetima UB.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)