SIMPTOMATIČNO je da su, izgleda, jedino u Srbiji streljani i proganjani glumci zbog svog glumačkog posla u vreme okupacije dok su, na primer, u Hrvatskoj, gde su pozorišta tokom rata radila punom parom uglavnom, nesmetano nastavili svoje karijere (na primer Jože Horvat, Bela Krleža, supruga hrvatskog književnika Miroslava i drugi).

Komentari (7)

Miša

22.07.2023. 07:45

Da li autori teksta istinski veruju u ovo što su napisali? Nikakve dokumentaciju ne osnove za ove njihove tvrdnje nema. Naprotiv. Imam utisak kao da su ? vno prepisali teksta ve sa propagandnih emigracionih letaka, štampanih pod nadzora m CIA

Jovan

22.07.2023. 08:20

U, pravno uređenim državama, autore ovakvih pamfleta sudili bi za širenje lažnih vesti. U Srbiji, oni dobijaju doktorske titule. Ha ha

buki

22.07.2023. 08:43

A zašto streljanja glumaca nisu vršena u Hrvatskoj objasniće nam ''ozbiljni istoričar'' i drugi jugoslovenski komunisti koji još uvek gmižu ovim prostorima i truju nam decu.

DejaVu

22.07.2023. 10:20

DežaVi. Izdajnika nikad više, ali se to danas od strane lažnih evro-naciata zove demokratija, civilno društvo i nezavisna novinarska udruženja. Daće bog doćiće dan kada ćemo i njih da podsetimo na sve ovo što danas rade.