SRBIJA i njeni gradovi, kao centar kolaboracije, leglo "buržoazije i narodnih neprijatelja", kao nosilac "velikosrpskog hegemonizma", bili su posebno na meti revolucionarnih snaga.

Komentari (14)

Branislav

21.07.2023. 07:34

Sve je i danas isto. Beograd je zreo za novi odstrel kriminalaca, političara, tajkuna, domaćih izdajnika, stranih plaćenika i ostalih krvopija ovog naroda. Dobro je pročitati ovo uputstvo za odnos prema gore pomenutim.

mp

21.07.2023. 08:04

po zagrebu čiščenja nije bilo, zašto??? A nikad nije ni oslobođen šta se ponovo pokazalo 90-ih ... Ustaše se presvukle i došli ponovo da ubijaju Srbe i opet sa dozvolom i bez kazne!!! A sad nas još jašu njiovi potomci, a mi ćutimo i trpimo!!! Dokle!!!

Simeon

21.07.2023. 08:52

Kome se tačno suparnički pokret otpora "otpirao", ako je opšte poznata i odlično dokumentovana činjenica da ga je okupator naoružavao i koristio u borbi protiv partizana? Koje su to velike bitke JVuO protiv okupatora nakon decembra 1941. godine?

Moler

21.07.2023. 08:54

U zemljama istocne evrope je nosiocima komunistickog terora, zabranjeno bavljenje politikom i rad u javnim sluzbama, i oduzeta imovina. Kad ce Lustracija u Srbiji. Kad ce biti kaznjeni crveni profiteri…kad

Marina

21.07.2023. 10:37

Najvise Srba i tada i danas je stradalo od drugih Srba, pa onda pricaju o njihovim svetinjama, pravoslavlju i cirilici. Da se covek ispovraca.

doktor

21.07.2023. 10:40

Desetine hiljada nasih sugradjana streljanih tada od strane povampirenih zemljaka , "partizana " nema ni danas svoje grobove ili jedan obelezeni grob ! Zar to nije najveca sramota i zlocin koji je nas narod u svojoj istoriji na Balkanu uradio ???!!! A glavnom organizatoru tog zlocina i unistenja ljudi ,napravili smo faraonski mauzolej , koji i danas sa ponosom pokazujemo strancima i neobavestenim zemljacima ( u skoli su generacije ucile "friziranu istoriju pobednika" ) Srpski narod nije nikad do kraja analizirao svoju proslost pa zato ni danas ne zna kuda da okrene !? Nije ni danas kasno da se to uradi, jer se to mora uciniti !

Doktor

21.07.2023. 12:08

I onda potomci tzv antifasista, to jest komunista, kazu da je iznosenje ovakvih podataka i svedocanstva revizionizam. Pa naravno da mora neka revizija u odnosu na njihov, visedecenijski crno-beli narativ koji je prikrivao i precutkivao sve sto NJIMA nije odgovaralo da se zna. Vise od 40 godina posle drugog svetskog rata, jednopartijska dogma je insistirala da su njihovi pobednici bezgresni sveci a svi ostali izdajnici. Sledili su svoj prvobitni uzor, Staljina, dok je obican srbin u to nesretno vreme gledao kako zemlju cerece poklonici Berlina i poklonici Moskve.

011

21.07.2023. 12:25

Од како је саграђен предметни храм се зове ЦРКВА СВ. ЂОРЂА НА ЧУКАРИЦИ, а не "на Бановом брду".

talični

21.07.2023. 12:33

suočavanje sa prošlošću mora da se dogodi. i danas se ćuti o ovim streljanjima širom srbije. imenom i prezimenom mora da se imenuju učesnici ovih zlodela, iako je većina njih pokojna. nikad nije kasno za to.

Dragan

22.07.2023. 08:01

Ko je u periodu 1943 proleće 1944 poklao oko 120 domaćina u selu Vranić ispod Avale. Ubijeni su zbog saradnje sa partizanima. A komandant tzv Kravljeve vojske u otadžbini nije izvršio naredbu Kralja Petra II i stavio se pod zajedničku komandu za oslobođenje Jugoslavije. Četnicima Kralj nije ništa značio. A posle 2005 u skupštini Srbije četnički vojvoda šef druge stranke po veličini, onaj drugi vojvoda što peče rakiju bio predsednik pa ni drugi mandat ne izlazi iz službene vile rezidencije, a smotani ljotićevac širi učenje Dimitrija Ljotića. Zar Srbija nije izbrisana sa mape Balkana proglašenjem banovina sa imenima reka, a samo Hrvatska zadržala ime. To joj omogućio Aleksandar Karađorđević. I ponovo crne zastave na mitinzima sa mrtvačkom glavom. UžaS(rbija) u crnom svetlu.