I PREDUZETNICAMA PORODILJSKO ODSUSTVO OD DVE GODINE ZA TREĆE DETE: Skupštinski odbor "aminovao" zakonske izmene

Novosti online

04. 07. 2023. u 18:30

ODBOR Skupštine Srbije za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva usvojio je u načelu izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koje, prema rečima ministarke za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darije Kisić, izjednačavaju status majki preduzetnica sa majkama koje su u radnom odnosu.

И ПРЕДУЗЕТНИЦАМА ПОРОДИЉСКО ОДСУСТВО ОД ДВЕ ГОДИНЕ ЗА ТРЕЋЕ ДЕТЕ: Скупштински одбор аминовао законске измене

Ministarstvo za brigu o porodici

Između ostalog, predloženo je da preduzetnice imaju pravo, kao i majke koje su u radnom odnosu, na porodiljsko odsustvo u trajanju od dve godine kada rode treće i svako naredno dete, kao i da njihovi supružnici nakon tri meseca od rođenja deteta imaju pravo na korišćenje porodiljskog odsustva.

- Nadamo se da će izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom podstaći preduzetnice da se ostvare kao majke i da imaju više dece - navela je Kisić, predstavljajući predložene izmene članovima Odbora.

Kako je istakla, u pitanju su izmene kojima se uvode dodatna prava u odnosu na prethodna rešenja ženama koje samostalno obavljaju delatnost ili su nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu