POČELO POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA U OSNOVNIM ŠKOLAMA: Đaci danas rešavaju test iz maternjeg jezika

B. Borisavljević

21. 06. 2023. u 09:32

U OSNOVNIM školama u Srbiji počelo je polaganje završnog ispita za 64.797 svršenih osmaka.

ПОЧЕЛО ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА: Ђаци данас решавају тест из матерњег језика

Foto: N. Skenderija

Đaci danas polažu test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, sutra iz matematike, a u petak iz predmeta koji su izabrali.

Mala matura nosi najviše 40 bodova, a uspeh iz osnovne škole 60 poena.

Pred polaganje testa v. d. ministra prosvete Đorđe Milićević je posetio osmake u OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Beogradu. On im je poželeo sreću i istakao da ne treba da brinu jer ima dovoljno mesta za sve. On je dodao da je republička komisija predvidela modalitete, ako dođe do nepredviđenih oklonosti, kako bi se matura sprovela neometano.

O izboru novog ministra prosvete Milićević je rekao:

- Predlog je stigao u skupštinu, dobro znate šta je formalno-pravna procedura. Nakon neopozive ostavke koju je podneo Branko Ružić, posle tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar”, što je bio emotivni i lični čin koji razumem, premijerka je predložila mene za vršioca dužnosti ministra prosvete. Tu sam da pomognem i obezbedim da sistem funkcioniše. Stigao je predlog parlamentu da novi ministar bude profesorka Slavica Đukić Dejanović. Onog trenutka kada bude zakazana sednica Narodne skupštine, biće izabran novi ministar prosvete. Mislim da je Đukić Dejanović odlično rešenje, ona je u prethodnom periodu obavljala veoma odgovorne funkcije na kvalitetan način i ubeđen sam da će i ovu funkciju obavljati kvalitetno. Daću sve od sebe da dok ne dođe do izbora pomognem ljudima iz Ministarstva prosvete da sistem funkcioniše - naveo je on.

BONUS VIDEO: SVE SPREMNO ZA POLAGANjE MALE MATURE - Osmaci danas polažu test iz srpskog jezika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)