SVETOSAVSKA POVELJA I NOVINARKI "NOVOSTI": U Kosovskoj Mitrovici dodeljena priznanja Dragani Zečević i Milanu Kneževiću

Novosti online

26. 01. 2023. u 22:18

U KOSOVSKOJ Mitrovici u organizaciji Privremenog organa opštine Đakovica i opština Pećkog okruga večeras je održano književno veče Milana Kneževića književnika i političara iz Crne Gore.

СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА И НОВИНАРКИ НОВОСТИ: У Косовској Митровици додељена признања Драгани Зечевић и Милану Кнежевићу

foto privatna arhiva

Na večeri su dodeljene i ovogodišnje Svetosavske povelje, upravo Kneževiću i našoj novinarki Dragani Zečević, dopisnici sa Kosmeta.

- Ovo je još jedan dokaz o povezanosti našeg naroda nas iz Crne Gore sa našim narodom sa KOsova i Metohije u Republici Srbiji, a simbolika 27. januara i Savindana dodatno pojačava neophodnost da u ovim danima i vremenima izazova koračamo stazama svetog Save da se nosimo njegovim poukama i što je najvažnije da budemo bolji ljudi i što je najvažnije da budemo složni kao srpski narod gde god se nalazili - rekao je Milan Knežević za "Novosti" posle dodele Svetosavske povelje.

Naša dopisnica istakla da je posebno počastvovana što ova nagrada dolazi iz metohijskih opština, najsvetijeg dela našeg Kosova i Metohije, kao i čitave Srbije gde se ponosno i prkosno uzdižu Visoki Dečani i gde je svaka srpska kuća svetinja. Izražavajući zahvalnost predstavnicima srpskih opština na ovom priznanju, Zečevićeva se zahvalila i svojoj medijskoj kući "Večernjim novostima", koje prenose čitaocima sva dešavanja na Kosovu i Metohiji, na žalost uglavnom ona ni malo laka za srpski narod, ali da se objavljuju i radosni događaji poput onih koji se odnose na povećanje nataliteta u srpskim sredinama, ali i obeležavanja krsne slave čak i na barikadama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača