SVETOSAVSKA POVELJA I NOVINARKI "NOVOSTI": U Kosovskoj Mitrovici dodeljena priznanja Dragani Zečević i Milanu Kneževiću

Novosti online

26. 01. 2023. u 22:18

U KOSOVSKOJ Mitrovici u organizaciji Privremenog organa opštine Đakovica i opština Pećkog okruga večeras je održano književno veče Milana Kneževića književnika i političara iz Crne Gore.

СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА И НОВИНАРКИ НОВОСТИ: У Косовској Митровици додељена признања Драгани Зечевић и Милану Кнежевићу

foto privatna arhiva

Na večeri su dodeljene i ovogodišnje Svetosavske povelje, upravo Kneževiću i našoj novinarki Dragani Zečević, dopisnici sa Kosmeta.

- Ovo je još jedan dokaz o povezanosti našeg naroda nas iz Crne Gore sa našim narodom sa KOsova i Metohije u Republici Srbiji, a simbolika 27. januara i Savindana dodatno pojačava neophodnost da u ovim danima i vremenima izazova koračamo stazama svetog Save da se nosimo njegovim poukama i što je najvažnije da budemo bolji ljudi i što je najvažnije da budemo složni kao srpski narod gde god se nalazili - rekao je Milan Knežević za "Novosti" posle dodele Svetosavske povelje.

Naša dopisnica istakla da je posebno počastvovana što ova nagrada dolazi iz metohijskih opština, najsvetijeg dela našeg Kosova i Metohije, kao i čitave Srbije gde se ponosno i prkosno uzdižu Visoki Dečani i gde je svaka srpska kuća svetinja. Izražavajući zahvalnost predstavnicima srpskih opština na ovom priznanju, Zečevićeva se zahvalila i svojoj medijskoj kući "Večernjim novostima", koje prenose čitaocima sva dešavanja na Kosovu i Metohiji, na žalost uglavnom ona ni malo laka za srpski narod, ali da se objavljuju i radosni događaji poput onih koji se odnose na povećanje nataliteta u srpskim sredinama, ali i obeležavanja krsne slave čak i na barikadama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori