„SVASTIKOM“ PRETE VUKAŠINOVIĆU I REM-u: U Novom Sadu ponovo grafit mržnje na zgradi u kojoj živi član Saveta Regulatornog tela

Novosti online

08. 12. 2022. u 15:35

NA fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi Milorad Vukašinović, član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, danas tokom prepodneva, a posle četiri meseca, ponovo je NN osoba ostavila poruku u kojoj se REM izjednačuje sa nacističkim simbolom - kukastim krstom.

„СВАСТИКОМ“ ПРЕТЕ ВУКАШИНОВИЋУ И РЕМ-у: У Новом Саду поново графит мржње на згради у којој живи члан Савета Регулаторног тела

privatna arhiva

Razlika je samo u boji : prvi preteći grafit minulog avgusta ispisan je crvenom, a današnji – crnom bojom.

Vukašinović ističe da je ovo nastavak višemesečne orkestrirane kampanje protiv Saveta REM-a „koju vode određene televizije uz pomoć određenih političkih stranaka, nevladinih organizacija i pojedinih novinarskih udruženja“.

- Ovo je, osim REM-u i meni, ujedno pretnja i mojoj porodici kao i stanarima koji žive u ovoj zgradi - rekao je Vukašinović,ugledni publicista i novinar sa trodecenijskim stažom, koga su danas dok je bio na radnom mestu u Matici srpskoj o novom grafitu obavestili njegova kćerka i upravnik skupštine stanara.

Ne krije Vukašinović razočaranje što, kako kaže, tokom protekla četiri meseca nadležni organi nisu dovoljno uradili na otkrivanju „autora“ prvog pretećeg i uvredljivog grafita. Počinilac bi, kaže Vukašinović (po obrazovanju pravnik) trebalo bi da se goni po službenoj dužnosti, a ne po privatnoj tužbi Osnovnom tužilaštvu.

Vukašinović podseća da je u vezi sa grafitom u avgustu izostala i osuda javnosti, a jedinu ozbiljnu i primerenu reakciju uputio je Miloš Vučević, tadašnji gradonačelnik Novog Sada, a danas ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)