KRIVIČNA PRIJAVA ZA „OŠTEĆENJE TUĐE IMOVINE“: Epilog pretećeg grafita na ulazu u zgradu Milorada Vukašinovića, člana Saveta REM-a

V. N.

09. 08. 2022. u 18:07

POVODOM grafita u kojem je REM izjednačen sa kukastim krstom, a koji je u subotu osvanuo na ulazu u zgradu u Ulici Mileve Marić u Novom Sadu u kojoj živi sa porodicom, Milorad Vukašinović, novinar, publicista i član Saveta REM-a danas je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА „ОШТЕЋЕЊЕ ТУЂЕ ИМОВИНЕ“: Епилог претећег графита на улазу у зграду Милорада Вукашиновића, члана Савета РЕМ-а

Foto: Privatna arhiva

- Bio sam prinuđen da podnesem krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca jer je prvobitna kvalifikacija dela od strane tužioca glasila „oštećenje tuđe imovine“. Takvu kvalifikadžciju smatram sramnom i neprimerenom jer reč je o direktnoj pretnji mojoj porodici i meni ali i pokušaju uznemiravanja šire javnosti – rekao je Vukašinović.

Istovremeno, on se zahvalio svima koji su mi u prethodna dva dana slali poruke podrške a posebno gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću čija je reakcija,kako je naglasio, bila primerena težini ovog događaja.

Foto: Novosti arhiva

- Očekujem da će policija u najskorijem roku pronaći jednog ili više počinilaca ovog dela što smatram naročito važnim u ovim okolnostima kada se u izvesnoj meri i na našim prostorima dešava rehabilitacija najmraćnijih ideologija iz perioda Drugog svetskog rata.- rekao je Vukašinović.

Podsetimo,on je u subotu kada se sporni grafit pojavio, rekao i da je taj incident logična posledica kampanje koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima protiv regulatornog tela za medije (REM). Dodao je da oni to rade s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozola nego i članova Saveta REM –a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke.

BONUS VIDEO:

OBELEŽAVANjE GODIŠNjICE ZLOČINAČKE AKCIJE "OLUJA": Više hiljada ljudi se okupilo u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!