ZA POMOĆI VAPI 110 MILIONA DECE: UNICEF objavio poziv za prikupljanje 10,3 milijardi dolara

V.C.S.

06. 12. 2022. u 21:31

UNICEF je objavio poziv za hitno prikupljanje 10,3 milijardi američkih dolara kako bi se pružila pomoć za 173 miliona ljudi, uključujuči 110 miliona dece, pogođene humanitarnim krizama, dugoročnim posledicama pandemije kovida širom sveta i rastućom pretnjom od teških vremenskih nepogoda izazvanih klimatskim promenama.

ЗА ПОМОЋИ ВАПИ 110 МИЛИОНА ДЕЦЕ: УНИЦЕФ објавио позив за прикупљање 10,3 милијарди долара

Foto: UNICEF SRBIJA

- Danas postoji više dece kojoj je potrebna humanitarna pomoć nego ikada ranije u novijoj istoriji - rekla je izvršna direktorka UNICEF-a Ketrin Rasel. - Širom sveta, ona se suočavaju sa smrtonosnom kombinacijom kriza, od sukoba i raseljenja, do epidemija bolesti i rastućih stopa neuhranjenosti. U međuvremenu, klimatske promene pogoršavaju postojeće krize i stvaraju nove. Od ključnog je značaja da uspostavimo pravu podršku kako bismo odlučnim i blagovremenim humanitarnim aktivnostima došli do dece.

Na početku ove godine, procenjeno je da su humanitarna pomoć i zaštita bili potrebni za 274 miliona ljudi.

Foto: UNICEF SRBIJA

Ponovo haraju kolera i male boginje

Tokom godine, te potrebe su značajno porasle, prvenstveno zbog sukoba, uključujući rat u Ukrajini, preteće gladi usled klimatskih i drugih faktora, kao i razornih poplava u Pakistanu. Širom sveta dolazi do ponovnog izbijanja bolesti poput kolere i malih boginja, što decu u stavlja u dodatnu opasnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije