(UZNEMIRUJUĆE) CRNI PANTER RASKOMADAO PSA? U Vrbasu pronađeni delovi tela životinje - Divlja zver krstari Vojvodinom (FOTO/VIDEO)

Z. Rajić

27. 11. 2022. u 19:09

CRNI panter je pre tri sata viđen i snimljen na šetalištu „Šlajz“ pored Velikog bačkog kanala u Vrbasu. Pecaroš, koji je napravio snimak, prosledio ga je ekološkom udruženju „Pokret za sve nas“ (PZSN) u Vrbasu.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ЦРНИ ПАНТЕР РАСКОМАДАО ПСА? У Врбасу пронађени делови тела животиње - Дивља звер крстари Војводином (ФОТО/ВИДЕО)

Z. Rajić

Nenad Tešić iz PZSN rekao je, za „Novosti“, da su policajci i lovci već na terenu. Zver je snimljena na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor. Tešić kaže da je na Šlajzu pronađeno raskomadano telo psa, za kojeg se pretpostavlja da je bio žrtva pantera.

Z. Rajić

Zver je prethodnog dana navodno viđena u ataru sela Feketić, u opštini Mali Iđoš. Njeno pojavljivanje u Vrbasu je, potvrđuje Tešić, logično, jer je Mali Iđoš susedna opština, a panter je u Feketiću snimljen kako se kreće u pravcu Vrbasa.

- Potrebno je da se zver danonoćno prati, a lovačko društvo, koje je opremljeno termokamerama, može da je locira i noću. Lovci mogu da je uspavaju strelicama i da posle toga bude smeštena u zoološki vrt – kazao je Tešić.

Z. Rajić

Prema njegovim rečima, dosadašnje kretanje pantera, koji je prvo uočen u Apatinu, pokazuje da on iz Vojvodine ide prema centralnoj Srbiji.

- Oni koji ne shvataju ozbiljnost situacije, govore da je panter bezopasan i da napada samo kad je sateran u ćošak. Sama činjenica da je on praktično među ljudima, upućuje na to da je u opasnosti i da će se braniti, zbog čega treba biti oprezan – upozorio je Tešić.

On ističe da panter, bez obzira na svoju mačju spretnost, može biti plan divljih svinja, „koje su agresivne i krvnički napadaju“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir