PITAJTE FOND PIO MEJLOM ILI TELEFONOM: Kako da na najjednostavniji način proverite zbog čega vam je umanjen mesečni iznos koji stalno primate

V. N.

11. 08. 2022. u 10:32

MNOGI penzioneri se iznenade kada im stigne umanjena penzija, jer kako tvrde čekove nemaju ili ih nisu pisali, a nemaju ni kreditne kartice niti bilo koje druge otplate na rate.

ПИТАЈТЕ ФОНД ПИО МЕЈЛОМ ИЛИ ТЕЛЕФОНОМ: Како да на најједноставнији начин проверите због чега вам је умањен месечни износ који стално примате

Foto Shutterstock

Često se zbog toga javljaju kol-centru Fonda PIO ili se raspituju u matičnoj banci o čemu je reč.

Korak 1  Ukoliko korisnik dobija umanjeno primanje, a ne zna koji je razlog za to, on se može obratiti filijali Fonda PIO koja isplaćuje penzije i zatražiti da ga informišu o razlogu odbijanja tog iznosa.

Korak 2  Takođe, korisnik se sa pitanjem može obratiti Kontakt-centru RF PIO, radnim danima od osam do 15 časova, putem telefona 0700/017-017 - po ceni lokalnog poziva i 011/3060-680 - za pozive sa mobilnog telefona i iz inostranstva (brojevi su objavljeni na sajtu RF PIO www.pio.rs) ili putem mejla na adresu kontakt@pio.rs.

Korak 3  Penzioner bi operateru trebalo ukratko da iznese problem i zatraži da se proveri zbog čega dobija umenjeni ček, odnosno po kom osnovu se odbija novac sa računa.

Korak 4  Ukoliko se obraća mejlom, korisnik, pored opisa problema koji ima, treba da navede i svoje podatke, uz naznaku koja filijala Fonda isplaćuje penzije.

Korak 5  Kontakt-centar će se zatim obratiti nadležnoj isplatnoj službi da proveri po kom osnovu se odbijaju sredstva i odmah po dobijanju informacije proslediće mu odgovor na način na koji je pitanje i postavljeno - putem telefona ili mejlom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu