VULIN U TREBINJU: Svaka briga Srpske je i briga Srbije, srpski helikopteri će biti ovde dokle bude bilo potrebe

Novosti online

08. 08. 2022. u 14:59

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Đurićem, obišao je pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja na potezu Skoči grm - Bare - Devojačke grede, koji se usled visokih temperatura i jakog vetra brzo širi.

ВУЛИН У ТРЕБИЊУ: Свака брига Српске је и брига Србије, српски хеликоптери ће бити овде докле буде било потребе

Foto: Ministarstvo

- Svaka briga Republike Srpske je i briga Republike Srbije. Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića danas su u Trebinje sletela dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, opremljena odgovarajućim vedrima, i zajedno sa kolegama iz Helikopterskog servisa Republike Srpske od jutros su ostvarili preko 70 naleta, preko 70 bacanja vode na požar - izjavio je Vulin.

Ministar je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uvek tu za građane Republike Srpske. 

- Mi smo vam na raspolaganju i svaka pomoć koja je potrebna uvek će stići iz Republike Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić posebno vodi računa o Republici Srpskoj i naši odnosi nikada nisu bili bolji, a nikada nisu bili bolji zato što delimo i dobro i loše, zato što smo tu kad god je pomoć potrebna, zato što, za razliku od nekih ranijih vremena, možete da pokažete i sebi i svojoj deci kako to Srbija konkretno pomaže i štiti Republiku Srpsku - rekao je Vulin. 

- Kakva god pomoć bude potrebna mi smo tu. Helikopteri će biti ovde dokle bude bilo potrebe, dok se požar ne lokalizuje i zagasi. Hoću da uverim građane Republike Srpske da je Srbija uvek tu - poručio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVI MIG-41: Leti do 5.500 km/h naoružan raketama kindžal i cirkon - obavlja borbene zadatke u stratosferi